Han bærer den døende medstudenten ut av klasserommet. Så gir læreren ham en sjokkerende beskjed.

Anthony Ruelas er en 15 år gammel åttendeklassing ved en alternativ ungdomsskole i Texas. For en tid tilbake var en klassevenninne i behov for umiddelbar hjelp. Faktisk sto det om liv og død.

Klassen satt i timen da Anthony oppdaget at skolekameraten som har astma, fikk hvesende og pipende pust, samtidig som hun begynte å brekke seg og gispe etter luft. Dette fortsatte i tre minutters tid og det var ingen som løftet en finger for å hjelpe henne – ikke engang da hun falt av stolen og ned på gulvet. Anthonys lærer påsto at hun ventet på en mail fra skolens helsesøster og ba klassen bli sittende. Men Anthony klarte ikke å bare se på at venninnen ikke fikk puste. I stedet for å følge lærerens anordning, løftet han henne opp fra gulvet og bar henne med seg til helsesøsterens kontor. Der fikk jenten den pleien og medisinen som reddet livet hennes.

Det neste som skjer, er ikke til å tro. Anthony ble suspendert fra skolen i to dager i etterkant av hendelsen, helt enkelt fordi han forlot klasserommet uten lov. Hans mor, Mandy, var mildt sagt i sjokk over å motta suspenderingsbrevet, håndskrevet av læreren. Moren gikk ut med historien for å fortelle den slik den burde bli fortalt – for Anthony fortjener definitivt all belønning og takknemlighet for sitt snartenkende hode og den heroiske handlingen. Gutten ble straffet. ”Spesielt siden skolen fremstiller seg som alternativ, syns jeg ungene får høre for mye av det de gjør galt og påpek på oppførselen, eller – du vet, å ikke bli belønnet når de gjør du noe som virkelig krever mot. For meg er han en helt,” fortalte Mandy til KCEN.

Historiens helt var, i det store bildet, mye mer opptatt av hvordan det gikk med venninnen enn den to dager lange suspensjonen. Han sier han ville gjort det om igjen hvilken som helst dag.

Vær så snill og DEL denne historien, Anthony fortjener å bli belønnet, og tullete «regler» som dette trenger virkelig å diskuteres.