Beagler reddes fra laboratoriebur – her får de sin første smak av frihet

156 beagler i alderen 2 til 5 år opplever livet utenfor et laboratoriebur for første gang. Beaglene, som en gang ble brukt i laboratorier over hele India, gjør seg klare for løslatelse og rehabilitering.

«Dette er en enorm oppgave, en som vi er sikre på å fullføre med suksess, siden vi er fast bestemt på å plassere hver enkelt hund i kjærlige, fortjente hjem,» skriver NGO-redningsgruppen Compassion Unlimited Plus Action (CUPA) på Facebook. De vil være ansvarlige for å finne hundene deres evige hjem.

42 av de 156 beaglene har nettopp ankommet CUPAs krisesenter, og et av de første trinnene da hundene ankom, var å gi dem et sårt tiltrengt bad.

– De virket ikke så begeistret over sin første badeopplevelse, men de så glade og nydelige ut når vi var ferdige med dem, sier CUPA.


– De lukter friskt nå, den bedervede fuktige lukten som hang på kroppene deres etter å ha vært innelukket i burene deres er vasket bort.

Frigjøringen av beaglene er en del av en ny avtale mellom komiteen for kontroll og tilsyn med dyreforsøk (CPCSEA) og hundrevis av laboratorier i India, som sier at hunder ikke kan brukes i laboratorieforsøk i lengre tid enn tre år.

– Disse beaglene har levd hele livet i små metallbur. På grunn av mangelen på eksponering for omverdenen, må de lære alle små nyanser ved å bo i et hjem – å bruke trappene, toalettrening, komme bort til folk for å kose, gå turer eller til og med leke med en leke, forklarer CUPA.

CUPA er i gang med arbeidet for å adoptere hundene, og noen har allerede funnet seg sine nye familier!

Se videoen nedenfor for å se beaglene oppleve solskinnet og utendørs for første gang.

DEL denne historien med venner og familie!