Denne mannen lider av post-traumatisk stress. Se hva som skjer når ulven kommer nærmere.

Mange soldater vender hjem med overveldende minner i ryggsekken og opplever posttraumatisk stresslidelse i etterkant, noe som gjør det vanskelig å hanskes med hverdagen. Flere velger å slå seg til ro med medisiner og mer typisk terapi, men veteranene i denne videoen har funnet et helbredende hjelpemiddel mot traumene. Nemlig ulveterapi i programmet kalt Warriors and Wolves, som finner sted på Lockwood Animal Rescue Center i Frazier Park, California.

I dette programmet handler det om å helbredes gjennom naturen. Anlegget huser 40 ulver som har blitt reddet fra alle slags forferdelige situasjoner. Akkurat som krigsveteranene, har dyrene fått traumer. Veteranene skal selv ta vare på ulvene, noe som gjerne kan føre til kontakt mellom mann og dyr. Hver ulv velger en individuell veteran å bli venn med, og når dét er gjort, forlater ulven aldri mannens side.

”Det er det sterke lojale kameratskapet som hjelper oss å helbrede, for så å nok en gang bli rolig og trygg på oss selv,” sier veteran Jim Minick. ”Det har en dypere mening når de aksepterer deg.”

Co-grunnlegger og veteran Matthew Simmons sier: ”Ideen er at du er nødt til å gi noen som har vært gjennom en alvorlig traumatisk opplevelse, en mulighet til å gro. Og vi tror at Warriors and Wolves-programmet, som foregår i et naturlig miljø, gir akkurat dét.” Han fortsetter: ”Det er noe med å være i ett med naturen og være rundt disse dyrene. Selv den mest sårede veteran føler seg annerledes. Det gir dem en følelse av å være en del av noe større enn seg selv.”

Det er helt utrolig å se hvordan disse nydelige dyrene støtter veteranene. DEL denne historien med vennene dine!

Loading...