For 71 år siden betalte hun drøyt 100,- for brudekjolen sin. Ser du nærmere etter, ser du årsaken.

Edwin Morgan er en mann fra den mest formidable generasjonen i USA. Tilbake til da Hitler erklærte krig mot Amerika, var Ed en av mange menn og kvinner som registrerte seg for å gjøre sin plikt og kjempe for landet.

Etter å ha kjempet i måned etter måned i Europa, mot de nazistiske stormtroppene, kunne Edwin med stolthet si at han var der da seieren triumferte og den ble offisielt erklært. Etter så mye død og ødeleggelse var på tide å hvile, slappe av og gå hjem! Men først bestemte han seg for å ta noen suvenirer med seg, for å huske sin tid i krigen.

Det viser seg at en av disse minneverdige skattene ikke var noe ringere enn en Luftwaffe-pilot sin akuttfallskjerm. Edwin besluttet å bringe klenodiet med seg hjem, så han kunne vise det til alle sine venner og kjente.

Litt senere, når Edwin var tilbake i USA, falt han pladask for naboen sin, Betty. Selv om han alltid var litt av en pikenes Jens, var det nabojenten Betty han var ment for å være sammen med. Paret innså raskt at de ville gifte seg, men Betty lurte på hvordan hun skulle få råd til å kjøpe seg en brudekjole til den store dagen.

Bettys fremtidige svigermor sa til henne at brudekjolen ikke var så langt unna som hun trodde; siden duken i fallskjermen hadde en ekstra spesiell pris og historie, kunne Betty få sydd en brudekjole ut av denne. Betty syns det var en pragmatisk idé og etter litt hjelp fra en skredder, var fallskjermen forvandlet til en nydelig brudekjole, som VIRKELIG kan kalles ”one of a kind”!

Dette er en vakker brudekjole spekkfull av historie knyttet til seg for alltid – DEL gjerne historien videre til dine venner!