Mystisk hund følger etter par i skogen. Når de ser halsbåndet hans, innser de hva han vil.

Under en tur i det snødekte landskapet i en nasjonalpark i den amerikanske staten Washington, opplevde Scott Brown og hans kone noe eksepsjonelt.

Allerede i begynnelsen av deres tur oppdaget de at de ble forfulgt av et stort, svart hundelignende dyr, skriver The Dodo.

Scott og hans kone ble skremt av det store dyret, men bestemte seg for å fortsette å gå. Det virket som om dyret prøvde å fungere som en guide for paret.

– Den tok ledelsen og gikk aldri mer enn noen få meter foran oss. Den stoppet selv og ventet på oss da vi stoppet for å ta bilder eller drikke vann. Da vi fortsatte å gå, gjorde den også det, sier Scott til The Dodo.

Da de kom til fossen som var den endelige destinasjonen på turen, tok Scott et bilde av deres uventede guide. Han så for første gang nærmere på dyret og skjønte at det egentlig var en hund – bare en veldig stor en.

Scott oppdaget også et navnemerke rundt hundens hals, og strakk seg forsiktig mot den for å lese hva som stod.

«Hei, jeg heter Smokey,» stod det.

«Jeg bor i området, så vær så snill, ikke ta meg herfra. Noen ganger liker jeg å komme frem og hilse og andre ganger gir jeg deg en guidet tur i området.

Ikke bekymre deg, jeg kommer til å vandre hjem igjen når jeg er sliten. Mine eiere elsker meg høyt. Takk for din vennlighet og forståelse!»

Med andre ord hadde Scott og hans kone vært heldige nok til å få en guidet tur av Smokey, som liker å følge fremmede på turene sine.

Smokey holdt dem også med selskap tilbake til bilen, men da gikk han inn i skogen igjen på den andre siden av den lille parkeringsplassen og lå seg ned. Der kunne han hvile etter en lang arbeidsdag.

Paret var heldig nok til å møte denne flotte guiden under sin tur. Visst ville det vært flott å ha en god guide på fire ben?

Loading...