Disse studentene har skapt en neglelakk som skifter farge når den eksponeres for «voldtektsdop».

voldtektsdop1

Disse fire studentene ved North Carolina State University prøver å sette en stopper for voldtektsdop-overgrep. Her er hva Wikipedia har å si om «voldtektsdop»:

«Voldtektsdop» er en medieskapt betegnelse oversatt fra det engelske «Date rape drug» og omfatter stoffer som blir blandet ut i en drink for å gjøre et offer bevisstløst eller medgjørlig og enkelt istand til å bli voldtatt eller utsatt for annet seksuelt overgrep ved kanskje å utvide effekten av en alkoholholdig drink som oftest er ukjent for personen som drikker den.

De fire guttene, Ankesh Madan, Stephen Gray, Tyler Confrey-Maloney og Tasso Von Windheim, har funnet opp en neglelakk kalt Undercover Colors, som forandrer nyanser når den kommer i kontakt med typiske stoffer som brukes i såkalt voldtektsdop.

Formålet er å beskytte kvinner som kanskje ikke har noen tilstede for å passe på dem, i følge Facebook-siden deres. Der kan det leses:

I USA vil 18% av alle kvinner bli utsatt for seksuelle overgrep i løpet av livet. Det er nesten en av fem av alle kvinner i landet vårt. Vi vet kanskje ikke hvem de er, men disse kvinnene er ikke ansiktsløse. De er våre døtre, våre kjærester og våre venninner.

Lakken er et innovativt skritt mot mer effektive systemer for voldtektsforebygging i barer og på fester. Guttene omtaler seg som «det første moteselskapet som jobber med å forebygge seksuelle overgrep.»

voldtektsdop2

Undercover Colors’ strålende idé kombinerer den elegante, praktiske bruken av neglelakk med kjemikalier som kan oppdage Rohypnol, Xanax og GHB.

Når kvinner har lakken på, kan de teste drinken sin ved å røre i den med en finger. Selskapet håper å gjøre potensielle voldtektsmenn redde for de potensielle konsekvensene av å bli tatt i et forsøk på å dope ned en kvinne.

Profilen deres sier:

Gjennom denne neglelakken og lignende teknologier, håper vi å gjøre potensielle gjerningsmenn redd for å tukle med en kvinnes drikke fordi det nå er en risiko for at de kan bli tatt. I praksis ønsker vi å flytte frykten fra ofrene til overgriperne.

Undercover Colors vant 100 000 dollar på Kairos Society K50-konkurransen i begynnelsen av august. For å kunne gjøre deres oppfinnelse til en realitet, ber grunnleggerne om donasjoner fra sine støttespillere.

Kilde: Slash Gear. Foto via Undercover Colors.