Han nektet å drepe de to bjørnungene – nå er den kanadiske skogvokteren suspendert.

Den kanadiske skogvokteren Bryce Casavant elsker dyr. Hans kjærlighet til dyr var den viktigste grunnen til at han ble skogvokter.

Han lette etter en måte å gjøre sin lidenskap for dyreliv til en karriere dedikert til bevaring og beskyttelse av dem. Derfor nektet han da han fikk pålegg om å drepe bjørnunger fordi moren var blitt avlivet – og de kanadiske sjefene hans bestemte seg for å straffe ham for hans motstand.

Selv om Bryce Casavant følte at han gjorde det rette ved å ikke drepe de uskyldige bjørnungene, var de ansvarlige for karrieren uenige. Han ble straffet med en ubetalt suspensjon etter at han nektet å «sette de søte bjørnene ut av deres elendighet.»

bjornunger1

Dette var andre gang bjørnen spiste menneskemat. I henhold til “reglene” måtte det derfor avlives. Når bjørner blir for komfortable rundt mennesker, begynner de å bli farlige. Dette betyr at tjenestemenn noen ganger avliver dem i stedet for å risikere at bjørnene skader en person.

Casavant fulgte ordre og drepte mammabjørnen. Han så også at hun hadde to bjørnunger etter seg. De hadde søkt ly i et tre i nærheten mens de ventet på at moren skulle gi dem mat. De etterlyste moren sin, redd og alene.

Det var da Casavant ringte brannvesenet. De hjalp til med å hente bjørnene fra treet ved å sende en dyreredningspesialist opp der som hadde erfaring med slike ting.

Casavant hadde imidlertid fått ordre om å drepe bjørnungene også. Han ville bare ikke gå gjennom den grufulle handlingen. I stedet beroliget han ungene og sendte dem til North Island Wildlife Recovery Association, hvor de ville få hjelp slik at de til slutt kan bli introdusert for naturen.

bjornunger2

Han hadde løst problemet. Det hadde ikke vært behov for å avlive bjørnene. Sjefene så imidlertid på Casavants ”frie tenkning” som en negativ ting. De bestemte seg for å straffe ham med suspensjon uten lønn fordi han ikke «adlød ordre».

Noen dager senere sa BC Government and Service Ansattes Union at suspensjonen hans forble aktiv, men at han fikk lønn.

Etter at nyheten brøt ut, signerte mer enn 100.000 mennesker en begjæring til forsvar for Casavant. Det ser ut til at de fleste er enige om at bjørnungene ikke måtte avlives. British Columbias miljødepartement undersøker nå Casavant og omstendighetene som førte til hans suspensjon.

«Dette er en veldig trist og uheldig situasjon,» sa miljøminister Mary Polak i en uttalelse. «Selv om bevaringsansvarlige noen ganger må avlive ville dyr for allmennheten og dyrets velferd, forstår vi hvor vanskelig det er for alle involverte.»

Mener du han burde bli behandlet som en skurk eller en helt?

DEL saken på Facebook – det bidrar til at vi kan levere flere saker.