Pøbel (18) kastet hjemløs manns kanin over en bro. Da risikerte han eget liv for å redde den.

En grusom handling av en ung pøbel førte til at den hjemløse mannen risikerte livet for å redde sitt elskede kjæledyr.

John Byrne er en kjent og godt likt mann som i 2011 bodde på en bro i Dublin, Irland, hvor han holdt to kjæledyr, en Jack Russell Terrier og en kanin som het Barney.

En kveld stjal en 18 år gammel mann Johns kanin og kastet den ut i elven Liffey.

River Liffey er kjent for å være skitten og ha veldig sterke strømmer, og krever liv hvert år. Men til tross for farene, hoppet John ut etter Barney for å redde ham.

Mirakuløst nok klarte han å redde Barney fra å drukne. Etter å ha hoppet i vannet og lykkes med å hente opp Barney, måtte han pumpe luft tilbake i Barneys lunger for å hjelpe kaninen med å gjenvinne bevisstheten.

Imidlertid var John strandet under broen. Frysende kald og uten mulighet til å komme seg noe sted, måtte John selv vente på å bli reddet, av brannmenn i Dublin.

Halvveis i redningen kan man se John krangle med redningsteamet fordi de ville ta John bort fra broen der hunden hans ventet.

Da John ble spurt hvorfor han risikerte livet for Barney ved å hoppe ut i Liffey, sa han:

– Fordi han er barnet mitt, jeg elsker ham og jeg ville bare redde ham. Jeg tenkte ikke jeg bare hoppet.

Gjerningsmannen ble senere arrestert og dømt for dyremishandling. I mellomtiden ble John anerkjent for sin tapperhet og ble gitt en «compassionate citizen award» – en barmhjertig borgerpris, av en lokal veldedighetsorganisasjon.

Her er noen klipp av redningsaksjonen fra brannmannskapet:

Loading...