92 år gammel Holocaust-overlever slått blå og gul da hun brukte taxitjeneste for eldre og funksjonshemmede.

En 92-årig Holocaust-overlevende ble etterlatt blodig og skadet etter å ha blitt angrepet av en fremmed i et kjøretøy levert av en offentlig transporttjeneste.

Ifølge rapporter hevder Hanka Fogelman at sjåføren visste at den andre passasjeren var uforutsigbar og farlig, da sjåføren hadde advart henne før vedkommende kom inn i bilen, om ikke å snakke med ham.

Den 11. november 2018 tok Fogelman en drosje, kontraktlagt av Société de Transport de Montréal (STM) på vei for å besøke en av døtrene sine. Denne tjenesten tilbyr turer for personer med fysiske og psykiske funksjonshemninger som hindrer dem å bruke vanlige transportformer. Under reisen ble Fogelman imidlertid utsatt for et tilfeldig og voldelig angrep.

hanka fogelman

Fogelman sier at sjåføren fortalte henne at den andre passasjeren var farlig. På den tiden var en kvinne i passasjerstolen, og mannen som senere skulle angripe henne, satt i baksetet.

«Føreren visste at han var aggressiv … ba meg ikke å snakke med ham. Han sa at han er aggressiv. Han er litt farlig,» sa Fogelman Go Public, ifølge CBC.

Hun sa at det bare tok få minutter etter å ha kommet inn i kjøretøyet, før ting ble skremmende. «Han begynte å slå meg,» husket hun. «Blodet begynte å komme ut fra nesen min. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.»

Da politiet kom, fant de en mannlig passasjer sittende stille på baksiden av førerhuset som drev med et kryssord. Han viste seg uvitende om hva han hadde gjort. Inspektør André Durocher fortalte Go Public at mannen lider av en intellektuell funksjonshemming og ikke vil bli dømt. Fogelman måtte imidlertid på sykehus som følge av hennes skader.

«Hun hadde en knust nese. Fleng i ansiktet … Svart og blått,» sa datteren Debbie Rona, som fløy for å være ved sin mors side etter angrepet. «Jeg føler meg sint. Jeg føler meg sjokkert. Jeg ser på min mor, og hun er så mentalt oppmerksom, men det er en fysisk sårbarhet der. Hvorfor var han selv i drosjen? Hvorfor ville drosjesjåføren plassere min mor ved siden av ham, lukket døren og begynt å kjøre?,» fortviler datteren.

En advokat for eldre kanadiere, Laura Tamblyn Watts, hoppet også til Fogelmans forsvar, og merket angrepet en «feil i hele systemet.»