Tollvesenet fant mystisk beskjed på 5 kofferter – gjør en sjokkerende oppdagelse når de åpner dem.

For to uker siden måtte tollvesenet på lufthavnen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur jobbe overtid da de fikk inn fem kofferter med en merkelig lapp på, skriver Traffic.org.

På lappen sto det at koffertene var fylt med stein, noe som fikk alarmklokkene til å ringe.

Koffertene hadde nettopp ankommet med et fly fra Madagaskar og hadde forfalskede addressemerker, og da tollerne åpnet veskene gjorde de en sjokkerende oppdagelse.

Smuglere hadde gjemt sammenlagt 330 sjeldne og levende skilpadder fordelt i de fem koffertene, og de malaysiske myndighetene forklarer at disse skilpaddene har blitt anslått til å være verdt ca. 2,5 millioner norske kroner på det svarte markedet.
malaysia

Akkurat disse skilpaddene er populære kjæledyr, men det er ulovlig å importere dem uten en spesiell tillatelse.

Saken har blitt gitt over til politiet, men man har enda ikke klart å finne gjerningsmennene bak det hele. Alle skilpaddene overlevde heldigvis turen fra Madagaskar til Malaysia.

skilpadder

Internasjonal handel med truede og sjeldne dyr er dessverre god butikk som kun holdes i live som følger av stor etterspørsel – vi er helt enkelt nødt til å sette en stopper for dette og få kjøpere og smuglere til å forstå at dette er uakseptabelt!