En soldat har ikke råd til å kjøpe bleier til babyen sin. Bare følg med på damen til høyre.

Hva ville du gjort hvis du så en soldat som sliter med å kjøpe noe så nødvendig som bleier til babyen sin? Ville du hjulpet han? Eller ville du rett og slett lukket øynene?

I dette fascinerende klippet, ”What Would You Do?”, setter de fremmede sin godhet på prøve i et sosialt eksperiment, med et viktig budskap. En skuespiller er oppkledd som en veteransoldat og går til kassen i en dagligvarebutikk for å betale varene sine, bare for at kortet skal bli avvist. Han antyder også det faktum at han har et barn hjemme og det er harde kår for familien hans for tiden. Vil de andre i køen dømme han? Vil de steppe inn for å hjelpe? Det er én ting å diskutere denne typen scenario med venner eller på Facebook, men hva om du så det utfolde seg foran øynene dine? Dette er et spørsmål om hvilke av verdiene dine du praktiserer.

Sosiale medier har tillat alle å dele sine sterkeste meninger, men å faktisk stå opp for sine ord, tanker og verdier med en faktisk handling, står det stor respekt av. Vi liker å tro at vi tar moralsk korrekte avgjørelser i situasjoner som dette, men denne videoen er faktisk overraskende – på en god måte. Man kan bare håpe på at flere mennesker har guts nok til å steppe inn og gjøre akkurat det samme som den eldre kvinnen, hvis man står i ”soldatens” sko og at vi alle og enhver selv kan hjelpe til, ved siden av noen som trenger det. Om det er på skjult kamera eller ikke.

Vær så snill og del denne rørende videoen med dine venner og minn dem på at det er viktig å være et medmenneske i stedet for å dømme.