Par kommer til unnsetning når en desperat elg holder på å drukne i isen

Et par i Sverige holdt på å avslutte lunsjen da de la merke til at noe i den iskalde innsjøen som så litt rart ut.

– Det så ut som om noen hadde kastet en enorm stein på isen, men gjennom kikkerten kunne vi se at «steinen» virkelig var en elg som kjempet for å komme seg opp av vannet, forklarer mannen.

Elgen var så panikkslagen og utslitt at den ikke klarte å komme seg ut av den iskalde fellen. De tok raskt på seg skøytene og tok med seg en øks og en ispinne og skøytet bort til det desperate dyret.Mannen fra Örnsköldsvik i Sverige skriver:

Da vi kom nærme prøvde elgen først å komme seg unna oss, men den la seg snart ned og lå hvilende med hodet på isen mens kroppen skalv i det kalde vannet. Kjæresten min, Sigrid Sjösteen, begynte umiddelbart å hakke løs på isen for å prøve å få dyret på land.

Først trodde vi at det ville være nok å perforere isen, slik at elgen kunne bryte den selv, men på det tidspunktet var den for utslitt til å prøve det.

Til slutt måtte vi bryte opp isen helt for å lage en sti helt til grunnere vann, hvor elgen kunne nå bunnen og kaste seg opp av vannet.

Vi vekslet på å hakke, og siden isen var ganske tynn måtte vi også sørge for å holde oss unna vannet, siden vi ikke ville ende opp med å ta et kaldt bad med en elg på 300 kilo.

Alt i alt var vi der litt over 30 minutter før hun kom seg løs. I løpet av disse 30 minuttene var vi ikke i det hele tatt sikre på om hun ville klare det eller ikke, siden hun lå passiv i lange perioder og noen ganger ikke engang reagerte når vi prøvde å skremme henne mot stien. Unødvendig å si var det en stor lettelse da hun endelig var tilbake på tørt land og vi visste at hun kom til å klare seg.


Se de utrolige redigerte opptakene av redningen deres i videoen nedenfor og del det med vennene dine!