Sushi-entusiasten skulle bare kose seg med et måltid. Det endte med en hel kropp full av orm!

Sushi har for lengst kommet til vår del av verden, og retten er populær blant stadig flere nordmenn. Men etter denne historien kan det være du tenker deg om to ganger før du inntar ditt neste sushi-måltid.

En kinesisk mann dro til legen med voldsom magetrøbbel og innvendig kløe…
sushi1

Etter undersøkelser og røntgenbilder ble det, til hans SJOKK, tydelig at hele kroppen hans var infisert med bendelormer.
sushi2

Etter å ha spist store mengder sashimi (rå fisk), begynte bendelormene å spise ham fra innsiden av kroppen hans.
sushi3

Hans kjærlighet for sushi ble nesten hans død. Ifølge forskningsstudier kan det å spise rå fisk føre til parasittinfeksjoner og bendelorm.
sushi4

Bendelormlarven finnes i ferskvannsfisk, men også røkt og marinert fisk kan være smittebærere. Eggene som bendelormene legger, angriper mat som er ukokt, og kan gjøre at de føres over til menneskekroppen når de spises. Dette kan være dødelig om de voksne ormene kommer seg inn i blodomløpet, og dermed når hjernen, hjertet eller leveren. Her er hva som skjer:

  • Mennesker blir smittet av bendelorminfeksjoner fra sushi fordi vi spiser rå fisk med bendelormlarver.
  • Når fisk spiser bendelormegg, klekker larven og fester seg til tarmveggen. Deretter blir kjøttet smittet.
  • Siden sushi ikke behandles før den serveres, kan larvene følge med fisken, og inn i menneskekroppen.
  • Er et menneske smittet kan en bendelorm bli opp til 15 meter lang på få uker. Den kan overleve i tarmsystemet i flere år og være vanskelig å oppdage. Den legger også egg som smitter andre deler av kroppen, som i dette tilfellet.
  • Symptomer er utmattethet, forstoppelse og mageubehag, men i så pass mild grad at det ikke er sikkert at offeret merker noe.
  • Sprer infeksjonen seg til hjerte, hjerne eller lever kan ormen skape livsfarlige komplikasjoner.

Se selv, i videoen under:

Kilde.