Han åpnet jentas BH igjen og igjen. Til slutt fikk moren nok. Reaksjonen hennes? Perfekt.

Dette er en historie som har opphav i USA. Det har ikke lyktes oss å bekrefte om den er ekte, men vi velger å dele den likevel. Den er god, overraskende og opprørende.

Måten moren forsvarer sin datter på er imponerende, og en trang mange mødre garantert kjenner seg igjen i. Hun stod opp for barnet sitt på en fantastisk måte!

Og budskapet er sterkt: Vi må stå opp og forsvare alle dem som blir utsatt for urettferdighet! Seksuelle overgrep er ikke greit!

Les historien nedenfor…

Kilde.

Jeg jobber som sykepleier på et akuttmottak. Vi har ikke lov til å ha med oss telefoner når vi jobber, så de oppbevares i skapene våre. Private samtaler går via sykehusets sentralbord.

Det hele begynte med at jeg fikk en telefon mens jeg var på jobb:

«Hei, dette er din datters lærer. Det har vært en hendelse her på skolen hvor din datter har vært involvert. Vi ser helst at du kommer hit».

Jeg svarte: «Er hun dårlig? Eller har hun skadet seg? Kan det vente til jeg går av vakt om to timer?»

Læreren: «Det er virkelig viktig, vi har forsøkt å få tak i deg i 45 minutter».

Jeg ankom skolen og ble vist inn på kontoret hvor jeg så min datter, hennes lærer, rektoren og en gutt med blodig neste og hans foreldre.

Rektoren: «Hei, så bra at du endelig kunne komme».

Jeg: «Ja, det har vært rimelig travelt på jobb. Jeg har brukt de siste par timene på å sy 40 sting på en gutt, fordi moren hans hadde slått ham med et jernrør. Etterpå måtte jeg snakke med politiet om det som hadde skjedd… Beklager at dere måtte vente».

Så begynte rektoren å fortelle hva som hadde skjedd uten å se brydd ut. Det viste seg at gutten ved flere anledninger hadde forsøkt å rive av min datters BH, den siste gangen lyktes han. Da slo min datter ham to ganger i fjeset. Allikevel får jeg inntrykk av at det er henne alle er sinte på.

Jeg: «Jaha… Så dere vil vite om jeg har tenkt anmelde gutten for seksuell trakassering av min datter? Og reise tiltale mot skolen som åpenbart tillater dette?»

Alle de andre i rommet ble nervøse da jeg nevnte seksuelt overgrep. De begynte å snakke intenst i munnen på hverandre.

Læreren: «Jeg tror ikke det var ment slik».

Rektoren: «La oss ikke overreagere».

Guttens mor begynte å gråte. Jeg henvendte meg til min datter og spurte hva som hadde skjedd.

Datteren min: «Han begynte å prøve å åpne BH-en min. Jeg ba ham om å stoppe, men det gjorde han ikke. Jeg fortalte det til læreren, som sa jeg bare skulle ‘ignorere’ det. Gutten gjorde det enda en gang, og han klarte å åpne BH-en. Det var da jeg slo til ham. Da sluttet han».

Jeg vendte meg mot læreren og spurte: «Lot du ham gjøre dette? Hvorfor stoppet du ham ikke? Kom hit så jeg kan ta deg litt på skrittet!»

Læreren: «Hva?! Nei!»

Jeg: «Betyr det at du synes det er uakseptabelt? Hvorfor går du ikke og tar av BH-en til guttens mor? Så kan vi se hvor gøy hun synes det er. Eller meg for den saks skyld. Mener du at det han gjorde er ok bare fordi de er barn?»

Rektor: «Med all respekt frue, så har din datter gjentatte ganger slått en elev».

Jeg: «Nei. Hun har forsvart seg selv mot seksuelt overgrep.

Se på dem. Han er 1,80 høy og veier sikkert 75 kilo. Hun er 1,50 og veier 40 kilo. Han er mye lengre enn henne og veier nesten dobbelt så mye!

Hvor mange ganger skal han få ta på henne på denne måten?

Dere ville aldri latt ham gjøre dette mot lærere eller andre ansatte! At dere kan la ham gjøre dette mot en 15-åring, begriper jeg ikke!

Hvis lærerne som skal beskytte klassen sin velger å ikke gjøre det, så er det faktisk helt i orden at hun beskytter seg selv.

Jeg kommer til å melde dette til myndighetene. Og om du (jeg snur meg mot gutten) nærmer deg datteren min igjen, så får jeg deg arrestert for overgrep. Er det forstått?»

Guttens mor fortsatte å gråte, mens faren så bare sur og flau ut. Jeg ble så forbannet at jeg samlet sammen min datters eiendeler og forlot rommet. Senere rapporterte jeg hendelsen til myndighetene. Jeg ble lovet at hendelsen skulle utredes.

Min datter har nå skiftet klasse – vekk fra den mannlige læreren og gutten.

Snakk om å ha en fantastisk mor! Sånn skal det være.