Rådyrkalv med unikt utseende blir avvist av moren. Nå skinner kjendiskalven som den stjernen han er.

En sjelden rådyrkalv med et unikt utseende ble en verdensstjerne etter å ha blitt avvist av sin egen mor ved fødselen. Den hvite rådyrkalven ble reddet av omsorgsfulle mennesker på gården Deer Tracks Junction i Michigan, med eieren Hilary Powell i spissen. Sønnen hennes ga han navnet Dragon (betyr: Dragen) på grunn av den tøffe veien han måtte gå for å overleve.

Dragon er en plettet rådyrkalv, noe som betyr at deler av kroppen hans mangler pigmentering. Bare rundt 1% av rådyr er født på denne måten, med et hvitt ansikt og underkropp, noe som gjør ham til en svært sjelden og unik skapning. Enda færre klarer å overleve i det fri etter å ha blitt avvist av moren.

Dessverre var det nettopp dette vakre utseendet som førte til at moren avviste ham. Instinktivt avviser rådyrmoren ungene som ikke anses å ha gode overlevelsessjanser, og Dragons manglende evne til å skjule seg eller oppdage rovdyr gjorde ham ekstra utsatt.

Til alt hell ble Dragon tatt hånd om av de ansatte på gården, og raskt ble han en liten stjerne. Mange kommer innom gården utelukkende for å se det vakre rådyret på nært hold, og få ta noen flotte bilder av unikumet.

Selv om Dragon hadde et svakt immunsystem, klarte han likevel å trives under menneskers omsorg. Han var utvilsomt heldig som ble født på Deer Tracks Junction, hvor han ble adoptert av mennesker som ga ham den oppmerksomheten og støtten han trengte.

Men tragedien skulle ramme Dragon, hans omsorgspersoner og hans fanskare verden over, da han døde av helsekomplikasjoner like før sin første bursdag. Sorgpreget delte de den triste nyheten i sosiale medier og uttrykte hvor dypt savnet Dragon ville bli.

”Dette er en oppdatering jeg aldri ville skrive. Til tross for all medisinsk kunnskap tilgjengelig mistet vi vår lille drage. Det har vært en tøff tid og han vil bli savnet av mange.»

~ Hilary Powell

Selv om Dragon ikke lenger er blant oss, vil hans minne leve videre som et symbol på det unike og sårbare livet han led og den kjærligheten han mottok fra mennesker som satte pris på hans sjeldne skjønnhet.

La oss huske Dragon som en stjerne som skinte så lyst – i sitt korte, men minneverdige liv.

Måtte du hvile i fred, lille dragen. DEL om du også synes Dragon var enestående vakker.