Den 6-årige jenta hørte foreldrene prate om hennes svært syke bror. Det hun gjør da er hjertevarmende.

Barn hører mye mer enn vi tror, og forstår ting på sin egen måte. Denne historien er et klart eksempel på det, og hva som kan skje når et barn velger å prøve å løse de voksnes problemer.

soster bror

Tessie er en snill seks år gammel jente som også kan være veldig alvorlig. Hun overhørte foreldrene snakke om hennes lillebror, Ted. Hun hørte at han var alvorlig syk og at foreldrene ikke hadde råd til å betale for pleien han trengte.

Hun hørte sin far si til sin gråtende kone at «bare et mirakel kan redde Ted nå.»

Tessie løp til rommet sitt og fant et syltetøysglass hvor hun oppbevarte sine sparepenger. Hun helte ut alle myntene på gulvet og telte dem nøye. Så satte hun dem tilbake i glasset og snek seg til apoteket.

Hun ventet rolig på at de ansatte ville legge merke til henne, men mannen i skranken var dypt involvert i en samtale med noen andre. Tessie begynte å flytte på seg for å fange hans oppmerksomhet, og når det ikke fungerte, hostet hun høyt et par ganger. Da mannen i skranken fortsatt ikke så henne, tok hun ut en mynt fra glasset og begynte å klinke den mot glasset.

«Hva vil du?» spurte han irritert. «Jeg er opptatt med å snakke med min bror fra Chicago, vi har vi ikke sett hverandre på flere år.»

«OK, men jeg ønsker å snakke med deg om broren min,» sa Tessie med samme irritert tone. «Han er veldig syk, så jeg ønsker å kjøpe et mirakel.»

«Hva sier du?» sa mannen bak disken.

«Hans navn er Ted og han har noe veldig dårlig som vokser inni hodet. Faren min sa det eneste som kan redde ham er et mirakel, så jeg lurer på hva det koster?»

«Lille jente,» sa mannen, «Vi selger ikke mirakler her. Jeg beklager, men jeg kan ikke hjelpe deg.»

Tessie var sta og ga ikke opp så lett.

«Jeg har penger og kan betale for det. Hvis ikke det er nok, kan jeg gå og hente mer, bare fortell meg hva et mirakel koster!»

Den velkledde broren til mannen i skranken knelte deretter ved siden av den lille jenta.

«Hva slags mirakel behøver din bror, min venn?» spurte han.

«Jeg vet ikke,» hulket Tessie. «Jeg bare vet at han er veldig syk, og min mor sier han trenger en operasjon. Men foreldrene mine kan ikke betale for en, så jeg bestemte meg for å bruke pengene mine.»

«Hvor mye penger har du?» spurte mannen fra Chicago.

«1 dollar og 11 cent,» sa Tessie stille. «Det er alt jeg har, og hvis ikke det er nok skal jeg finne mer.»

«1 dollar og 11 cent, for en tilfeldighet!», utbrøt broren med et smil. Han tok den lille jentas hånd og ba henne om å vise ham hvor hun bodde. «Jeg ønsker å ta en titt på din bror og snakke med foreldrene dine og se hva slags mirakel han trenger!»

Den velkledde mannen viste seg å være Dr. Carlton Armstrong, en berømt kirurg. Han viste seg også å kunne hjelpe familien å utførte operasjonen Ted trengte, uten kostnad.

Gutten kom hjem helt frisk og hans foreldre ble ganske sjokkert over alt som skjedde.

«Denne legen er vårt mirakel,» sa Tessies mor. «Jeg tør ikke engang tenke på hvor mye operasjonen ville ha kostet oss.»

Tessie smilte da hun hørte morens ord. Hun visste akkurat hva et mirakel kostet; 1 dollar og 11 cent. Pluss en oppriktig og medfølende handling av en liten jente og en utrolig godhet av en vanlig mann.

***

Hvis du ble like rørt av denne historien som oss, del den gjerne på Facebook.