Ammende mor spruter melk på kvinne som ber henne amme bak lukkede dører.

Amning er en naturlig og vakker handling. For mange mødre er det en viktig del av å oppdra et barn til å bli stor og sterk og gi ham eller henne de riktige næringsstoffene. Det er også en måte å knytte bånd med barnet.

Uansett holdning til offentlig amming: En mor kan bestemme seg for å amme hvor og når som helst. Noen mennesker synes det er helt innafor, mens andre føler noe ubehag ved synet.

Så da en kvinne så en mor delvis kle av seg for å amme barnet sitt, lagde hun problemer. Hun gikk bort til kvinnen og ba henne om å amme bak lukkede dører, bort fra hennes «lett distraherte» ektemann og barn.

Moren, som svar, skal angivelig ha «sprutet» brystmelken på henne.

Kvinnen tok til Facebook for å klage på hendelsen.

Kvinnen som postet på nettet om hendelsen, har blitt kalt en offentlig amming-uthenger, mens andre har kommet til hennes forsvar. Det er imidlertid klart at den «lett distraherte» mannen er problemet hennes, ikke hun som ammet.

En kvinne kommenterte innlegget, «Dette kan ikke være alvorlig! En baby kan ikke spise fordi mannen din er lett distrahert! Har han aldri sett en pupp? Kanskje du kan vise ham en slik at han ikke vil bli distrahert i fremtiden! Og hvis det er sant, og hun sprutet på deg så har det akkurat reddet dagen min – nei, uken!»

Hvilken side faller du på? Er du enig med kvinnens oppfatning av at amming bør være en privat handling? Eller mener du at morens svar var hensiktsmessig? Tror du at dette kunne ha blitt tatt opp på en helt annen måte?

Amning er en naturlig og vakker handling, men om det skal gjøres offentlig, er en annen sak. Vennligst del – og kjør debatt!