Hun fødte en gutt som blir mobbet og kalt «skremmende». Du må lese mammas ubetalelige svar.

jameson1

Dette er historien om AliceAnn Meyer og hennes sønn Jameson. Jameson ble født i januar 2012 med kraniosynostose-syndrom, en tilstand som endrer barns benbygging i hodeskallen. Som et resultat av dette, var ikke utseendet hans det samme som andre barns.

AliceAnns budskap handler ikke bare om hennes sønn, men til alle barn i verden som noen gang har blitt mobbet som følge av å være annerledes. AliceAnn deler et viktig budskap om vi alle kan lære av.

Det følgende er en tekst fra AliceAnns blogg, oversatt til norsk av Viral’o’Mania:

Vi har hatt noen opplevelser i det siste som inspirerte meg til å skrive dette innlegget.

Dette er noe jeg håper alle leser og deler. Dette er et budskap som ikke bare gjelder for Jameson, men for alle barn som blir gjort narr av og utstøtt for sine forskjeller; og jeg er ganske sikker på at foreldrene føler det på samme måte som jeg gjør.

Jeg vil begynne med å si at jeg ikke har noe mot disse barna eller deres foreldre. Jeg forstår at det kan være svært vanskelig når barnet ditt er den som gjør narr eller er slem mot et annet barn.

jameson2

Men neste gang dette skjer, håper jeg disse foreldrene kan gjøre mer. Fordi selv om jeg ikke kan ta meg nær av det, ville jeg lyve om jeg sa at det ikke gjorde vondt. Det gjør det. Det gjør vondt å se barnet mitt bli gjort narr av, vel vitende om at dette vil være en stor del av hans verden resten av livet.

Nå lurer du kanskje på hva som fikk meg til å skrive disse ordene. Ingenting har skjedd som ikke har skjedd før; og dessverre vil det skje igjen. Men av en eller annen grunn har det bare skjedd mye i de siste ukene.

Vi flyttet nylig til en ny by og eldstemann går i første klasse. Den andre uken av skolen var det åpent hus for å se skolen og bli kjent med lærerne. Hele skolen, fra 1. til 5.klasse, ble samlet i kantina for å høre på åpningstaler og ønskes velkommen.

Da vi gikk inn i den overfylte kantina ble vi umiddelbart møtt av en liten gutt som pekte på Jameson, dyttet til sin mor, og sa han så noe morsomt. Vi brydde oss ikke og fortsatte å gå gjennom kantina på jakt etter et sted å sitte ned.

Kort tid etter at vi satte oss, satte to små jenter og deres mor seg ned rett foran oss. En liten jente så på oss, snudde seg mot sin mor og sa: «Han ser skummel ut», og pekte på Jameson. Hennes mor fortalte henne at det ikke var hyggelig å si, og snudde seg.

Forrige helg da vi var i matbutikken med mine to gutter, kom en mor og hennes sønn nedover midtgangen mot oss. Jeg ser den lille gutten og smiler til ham. Han begynner å le og forteller sin mor: «Se mamma, den babyen ser rar ut» og ler. Jeg ser på hans mor og hun får ikke engang frem et ord, kjeven hennes er vidåpen.

jameson3

Som forelder jeg har vært i situasjoner hvor barnet mitt har gjort eller sagt noe upassende, så jeg forstår forlegenhet. Jeg forstår også at disse barna ikke kan klandres. Tenk bare; vi lærer dem å skille ting ut fra de er små. Setter de sammen en haug røde legoklosser og det sniker seg en grønn inn, ber vi dem se etter den grønne, den som er annerledes. Sortér formene som bare passer inn i det riktige hullet. Du vil aldri få en rund kloss gjennom det firkantede hullet. Den runde er feil. Det er greit å identifisere forksjellene.

Det er sånn vi skiller én ting fra en annen. Vi lærer hva som er ved å lære hva som ikke er. Men dette er objekter. Vi kan skille dem ut og velge den rette, en som passer inn. Vi kan ikke gjøre dette med mennesker; med barn.

Som mor til et barn som ser annerledes ut, er dette min bønn til deg:

Hvis du er forelder og barnet ditt sier at et annet barn ser rart eller skremmende ut, ikke bare si «Det var ikke pent å si.» Selv om du har rett, er det ikke hyggelig. Barnet mitt ble fortsatt utpekt.

Neste gang følger du opp den uttalelsen med å fortelle barnet ditt: «Jeg er sikker på at han er en veldig fin gutt, la oss gå og møte ham». Velkommen skal dere være, kom og presenter deg selv og spør om barnets navn. Jeg forsikrer deg om at vi ikke biter!

Barnet mitt er akkurat som ditt, han kan være søt, kjærlig, få raserianfall, og være litt av en håndfull. Og jeg kan forsikre deg om at jeg er akkurat som deg. Jeg er en forelder som må lære meg gjennom dette.

Hvis barnet ditt er nysgjerrig og ikke sier noe slemt, men fortsatt ser at han er annerledes; vær så snill, introduser deg selv for oss, spør hva vi heter! Inkluder barnet mitt i din verden. Jeg lover deg at han ikke er skremmende, han er bare en liten gutt.

Til alle foreldre og barn der ute som allerede praktiserer dette, og til de som med hensikt har gjort et poeng av å lyse opp Jamesons dag da vi har krysset stier; Takk. Fra bunnen av mitt hjerte, takk.

Jeg kan ærlig fortelle deg at jeg husker levende hvert eneste møte hvor en fremmed har gjort en bevisst innsats for å ønske å bli kjent med Jameson og inkludere ham i deres verden. Og jeg vedder på at han gjør det også. Min seks år gamle gutt forundrer meg når jeg hører ham fortelle et minne fra da han var tre år gammel, så jeg er sikker på at Jameson husker det samme.

Jeg mener, seriøst: Hvor slemt ser dette glad-ansiktet dekket med godteri egentlig ut?! 😉

jameson
Via JamesonsJourney.

Vi applauderer AliceAnns modige beslutning av å skrive dette og dele det på nettet. Dessverre er det for få som tør å si fra og handle.

Vi må bryte ned barrierene mellom mennesker. Ikke døm en bok etter omslaget. Gå ut og introduser deg selv for noen ny, uansett hvordan de ser ut på utsiden. Kanskje du møter noen som ender opp med å bli din beste venn.

Vi synes moren kommer med et utrolig viktig budskap og ber om at du hjelper oss å DELE det videre.