Enorm mengde gigantiske krabber bestemmer seg for å krasje familiens piknik.

Flytt dere maur – det er en ny type ubudne piknikgjester i byen.

Og de blir ikke så lett ignorert.

– «De var overalt!»

krabb1

Forleden campet Amy Luetich og hennes familie på Christmas Island, et australsk territorium i Det indiske hav.

Det var der de fikk muligheten til å bli kjent med en av øyas mest slående arter – og verdens største landgående leddyr – kokosnøttkrabber (også kjent som røverkrabber).

Sannheten er at Luetich og hennes familie hadde lite valg i saken.

krabb2

I løpet av dagen hadde Luetich oppdaget en håndfull av gigantiske krabber i den omkringliggende skogen, som lykkelig passet sine egne saker.

Senere, mens familien forberedte en piknikmiddag på campingplassen sin, hadde krabbene en forandring i planene.

krAbb3

«Vi tente leirbålet vårt, og da vi begynte å lage mat tiltrakk lukten av maten et helt enormt antall røverkrabber,» uttalte Luetich. «Vi satt og prøvde å spise middagen vår, og de var overalt!»

kRaBb4

Mengden av sultne krabber beveget seg litt for sakte til å stjele noe av familiens middag, men det hindret dem ikke i å prøve.

«De tappet på beina våre og klatret opp på bordene,» sa Luetich. «Sønnen min telte 52 av dem.»

krabbe5

Luetich og hennes familie ble ikke så plaget av å få pikniken krasjet av gigantiske krabber. Det er tross alt hjemmet deres.

«De er beskyttet og respektert her på øya,» sa Luetich. «De store kan være opptil 80 år gamle, så vi vil aldri skade noen av disse milde gigantene.»

crab6

Gjennom hele måltidet prøvde sønnen til Luetich å flytte krabbene trygt tilbake i jungelen, men de nysgjerrige krepsdyrene var uberørte.

«De kom tilbake helt til vi pakket bort all middagen vår og lukten av mat forsvant,» sa Luetich og la til at denne pikniken vil aldri glemmes av hverken henne eller familien.

Og det kan vi ærlig talt godt forstå!

DEL gjerne denne familiens unike opplevelse med dine venner på Facebook.