Psykologiekspert fra Finland – verdens lykkeligste land – deler den VIRKELIGE meningen med livet i 5 enkle punkter.

Frank Martela, en finsk filosof og forsker innen psykologi, gir innsikt om å finne mening i livet basert på Finlands status som verdens lykkeligste land.

Martela legger vekt på betydningen av å gjøre seg selv meningsfull for andre som nøkkelen til et meningsfullt liv.

Her er fem prinsipper han foreslår:

1. Autentisitet: Martela råder enkeltpersoner til å prioritere sin egen lykke og unngå å leve opp til andres forventninger. Å oppdage personlige kilder til glede og forfølge dem er avgjørende for en meningsfull tilværelse.

2. Deling av ekspertise: Martela foreslår å finne en lidenskap som oppfyller tre kriterier: dyktighet, entusiasme og positiv innvirkning på andre. Å bli ekspert på dette området og dele kunnskap med lokalsamfunnet fremmer en følelse av mening.

3. Gjerninger av godhet: Å praktisere tre tilfeldige gode handlinger daglig, enten små eller betydningsfulle, skaper forbindelser og bidrar til personlig velvære. Martela fremhever de gjensidige fordelene ved å hjelpe andre.

det gode liv

4. Fellesskapsånd: Martela introduserer det finske begrepet «talkoot», der naboer frivillig kommer sammen for å hjelpe med felles oppgaver. Å delta i samfunnsplikter og fremme en følelse av samhold bidrar til et meningsfullt liv.

5. Stille forbindelse: Martela finner mening i rolige øyeblikk av samhørighet, som å sitte i stillhet med kjære, observere naturen eller dele en sauna. Disse opplevelsene skaper dype forbindelser og en følelse av mening.

For meg er det å gå i badstuen med min far eller en venn, for så å sitte stille utenfor den og se på naturen – havets bølger som slår mot kysten, fuglene som synger, trærne som nynner i vinden – øyeblikk med dyp mening. og tilkobling.

Som det finske ordtaket sier: «Tale er sølv, men stillhet er gull.»

Gjennom Martelas forskning og filosofiske innsikt oppfordres enkeltpersoner til å prioritere personlig lykke, utføre gode handlinger, fremme fellesskapsånd og verdsette stille øyeblikk for et liv fylt med mening.

DEL disse prinsippene med dine venner – vi kan alle trenge slik innsikt i blant når verden kan virke for vanskelig å forstå. ❤️