Han sitter seg ned for å børste hunden. På slutten kunne jeg ikke tro mine egne øyne.

Samojedhunden har et tykt, dobbelt lag av pels, utmerket for kalde værforhold. Dette innebærer også at den krever et kontinuerlig og godt pelsstell. Hunden Sam, i videoen nedenfor, ser ut til å være rolig mens hans eieren gir ham en grundig, sårt tiltrengt børsting. Timelapsen viser nøyaktig hvor mye arbeid som kreves for å gjøre dette, og hvor mye hår denne hunden har. Det er bemerkelsesverdig.

Samojedhundene er lekne, intelligente hunder. De hadde sin opprinnelse i Sibir, men må sies å ha fått sin endelige utforming i Skandinavia, i følge Wikipedia. De ble brukt til å jakte, gjete reinsdyr, og trekke sleder. Ofte vil de også fungere ypperlig som vakthunder. Deres tykke pels kom godt med under harde vintre. Samojedhund var en kjær rase, takket være deres lojalitet og utgående personlighet.

Videoen er bevis på hvor snill denne rasen er. Under den lange pelspleieøkten er Sam lydig og samlet. Jeg kan jo bare forestille meg hvor vanskelig dette ville vært hvis hunden begynte å skape seg. Sjekk ut videoen under for å se den utrolige børstingen og hans overveldende mengde pels. Kaunne du håndtert det vedlikeholdet som en samojeder trenger? Hva slags pleie krever din hund?

Loading...