Hver uke spiser han lunsj med den hjemløse kvinnen. En dag forteller hun noe som forandrer hans liv.

Hver tirsdag spiser Greg Smith lunsj med den hjemløse Amy Joe i Orlando. En dag forteller hun noe som sjokkerer Greg så mye at han velger å dele hendelsen på Facebook.

amy joe

Dette er Amy Joe. Hver tirsdag de seneste ukene har vi møttes ved samme gatehjørne der hun sitter. Ikke en eneste gang har hun bedt meg om penger, hun ler alltid og sier: «God morgen sir, ha en fin dag!»

Jeg har alltid dress på jobben og stoppes ofte på gaten av personer som spør meg om penger. Amy Joe har alltid bare vært veldig trivelig og på grunn av hennes herlige personlighet ble vi venner og spiser lunsj sammen hver tirsdag.

Vi bruker rundt en time sammen og jeg lærer så mye av dette positive mennesket. Forrige uke fortalte hun dog noe som gjorde meg trist. Hun kan ikke lese.

Amy Joe røyker ikke, drikker ikke og bruker ikke dop. Hun har ganske enkelt ikke hatt noen i sitt liv som har lært henne å lese. Hun fortalte meg hvor vanskelig det er å finne en jobb når man ikke kan lese. Alle pengene hun klarte å samle sammen bruker hun til å låne bøker for å lære seg å lese. Hun prioriterer det framfor mat. Det sjokket meg totalt!

Bare tanken på å bruke penger på bøker istedet for mat fikk meg til å innse hvor lykkelig heldig jeg er som har en fantastisk familie som har støttet meg i alt jeg har valgt å gjøre. Amy Joe har ingen.

Nå spiser vi ikke lenger bare lunsj sammen – jeg lærer henne også å lese. Hver dag tar jeg med en bok vi leser sammen under lunsjen og som hun siden øver på å lese resten av uken.

Jeg skriver ikke dette her for at dere skal synes synd på Amy Joe eller hylle meg for å gjøre noe for de som ikke har det like godt som meg. Jeg skriver det her fordi det kanskje kan inspirere andre å hjelpe et annet menneske.

Det finnes mange som Amy Joe der ute, og andre som behøver hjelp som ikke er sultne eller hjemløse. Det kan være noen i din familie eller blant dine venner. Å hjelpe kan i blant være å bare si hei og smile til noen. Jeg er privilegert nok til å tjene nok penger slik at jeg kan hjelpe Amy Joe, og det kommer jeg til å fortsette med.

Du vet aldri hva du kan gjøre for noen før du har forsøkt. Hvem er din Amy Joe?!

Kilde.

For en inspirerende historie. Å hjelpe noen kan være helt gratis, men bety så uendelig mye for noen andre.