Gorilla bruker sine siste øyeblikk på å klemme mannen som reddet henne som baby

Skogvoktere i Virunga Nasjonalpark reddet en to måneder gammel gorilla kalt Ndakasi i den kongolesiske skogen i 2007. Hun ble funnet holdende på morens kropp, hvis liv var blitt forkortet av krypskyttere.

Ndakasis historie handler imidlertid om vennlighet og kjærlighet, til tross for hennes traumatiske opphav.

Ndakasi møtte Andre Bauma, en ansatt ved parkens gorillabarnehage, ikke lenge etter at hun ble reddet fra bushen. Bauma forlot aldri den foreldreløse gorillaens side den første natten borte fra moren.

«Gjennom en kraftig regnstorm som varte hele natten, holdt Andre babyen Ndakasi tett inntil brystet sitt for å holde henne varm og berolige henne,» kan parkarbeiderne fortelle.

Men på grunn av Bauma og resten av gorillabarnehjemmets personell, overlevde ikke Ndakasi bare natten. Hun ville til slutt vokse opp til å bli lykkelig og frisk.

Ndakasi ble fotografert i nærvær av de som elsket henne i en nydelig selfie publisert av parken.

Virunga National Park

Gitt omstendighetene rundt Ndakasis redning som en slitende nyfødt, var hver dag i hennes eksistens en velsignelse. Men tragisk nok ble den forkortet.

Gorillaens omsorgspersoner informerte forrige uke om at Ndakasi hadde dødd av en sykdom i en alder av 14. Selv om det er forferdelig å ha mistet henne i så ung alder, viste hennes siste øyeblikk en arv av kjærlighet.

«Ndakasi trakk sitt siste åndedrag i den kjærlige omfavnelsen av sin vokter og elskede følgesvenn, Andre Bauma,» uttalte parken.

Virunga National Park

Ndakasi er ikke lenger blant oss, men hun vil ikke bli glemt. Og arbeidet til de som ga henne en ny mulighet til et lykkelig liv vil fortsette, og gi håp til andre foreldreløse gorillaer.

Tilfluktsstedet i Virunga Nasjonalparks omsorgspersoner ville ikke hatt det på noen annen måte.

«Det er en kobling som binder oss,» forklarte Bauma. «Et veldig, veldig intimt bånd mellom vokterne og gorillaene.»

Loading...