Den pensjonerte lærerens brev hylles nå av tusener. Er du enig?

Det er alltid en opphetet diskusjon om hvordan vi skal fortsette med både oppdragelse av barn og skolesystemer. Alle har sine meninger, selv om målet er det samme: At barna våre skal ha det bra.

En pensjonert lærer fikk en dag nok av å holde seg stille og skrev derfor denne innsenderen til avisen.

Teksten har allerede blitt rost av tusenvis. Les teksten selv og del dine meninger om det.

Slik skrev den tidligere læreren:

«Som pensjonert lærer er jeg lei av alle de som ikke vet noe om offentlige skoler og som ikke har vært i et klasserom nylig, eller som tror de kan fikse vårt utdanningssystem.

Lærerne er ikke problemet! Det er foreldrene som er problemet. De lærer heller ikke barna manerer eller respekt – barna har ikke engang kunnskaper om hvordan de skal komme overens med andre.

Barnene kommer til skolen i sko som koster mer enn lærerens klær – samtidig har de ikke engang med seg papir eller penn til timen. Når du ser på skoler som «feiler», se på foreldrene og barna. Kommer foreldrene til foreldremøter? Snakker de regelmessig med lærerne? Sørger de for at barna er forberedt og har det nødvendige utstyret? Ser de til at barna gjør leksene sine? Har de fungerende telefonnumre?

Ta elever notater i klassen? Gjør de leksene sine? Følger de med i timene, eller er eleven en av dem som forstyrrer og ødelegger for andre?

Lærere kan ikke gjøre foreldrenes jobber i tillegg til lærerjobben. Inntil foreldrene gjør jobben sin, blir det ikke noe bedre!»

foreldre problemet

Hva synes du om lærerens meninger? Er du enig?

Del gjerne dine synspunkter i kommentarfeltet.