Skål kjøpt på hagesalg for 30 kr. forandrer familiens liv for alltid

En familie i New York handlet på et hagesalg i 2007 da de så en beige keramikkskål blant tingene.

hagesalg1

Wikipedia

Skålen hadde et nydelig blomstermønster som fanget oppmerksomheten deres, så de betalte $3 (ca. 30 kr.) for den og tok den med hjem.

Den vakre 13 centimeters keramikkskålen satt på mantelen i stuen i årevis før eierne ble nysgjerrige på opprinnelsen. De brakte den til en assessor (bedømmer) og ble sjokkert da de fikk vite at de hadde en sjelden skatt på hendene!

– På det tidspunktet hadde kjøperen ingen anelse om at de hadde vært borti en 1000 år gammel skatt, sa Cecilia Leung fra Sotheby’s til CNN.

De ville aldri ha drømt om at bollen var en «Ding»-skål fra det nordlige Song-dynastiet i Kina og en svært ettertraktet antikke! Keramikken fra tiden er kjent for tynne linjer og sin elfenbensfinish.

Sotheby’s la ut det keramiske stykket på auksjon og bemerket at «Bare én annen skål med samme form, størrelse og nesten identisk dekorasjon er kjent; stykket i British Museum London.»

Skålen gikk på auksjon i 2013 med en prisantydning på mellom 2 og 3 millioner kroner. Den faktiske salgsprisen? Hele 22 millioner kroner. Wow!

Jeg er sikker på at familien er veldig, veldig glade for at de holdt fast pådette hagessalgsfunnet så lenge som de gjorde – for så å søke opp opprinnelsen!

Har du noen gang oppdaget en skjult perle?

DEL dette fantastiske funnet med venner og familie!