Denne kreftsyke gutten ville bare dø. Da ga pappaen ham et løfte som gir oss tårer i øynene.

En forelders verste mareritt er at deres egne barn skal få vondt på noen måte. Uansett om det handler om sykdom, skader eller et knust hjerte, så finnes det helt enkelt ikke noe som er verre enn se barnet sitt såret.

Bill Kohlers ni år gamle sønn, Ayden, hadde en aggressiv form for kreft i hjernen, diffuse intrinsic pontine glioma (DIPG), som ofte tar barnets liv innen ett år etter diagnosen. Ayden hadde også to svulster på hjernestammen.

Niåringen hadde med andre ord ikke hatt det lett den seneste tiden, men det som virkelig fikk Bill til å se alvoret i situasjonen var da Ayden sa at han ikke orket å leve lenger. Han ville heller dø enn å leve på denne måten.

Som forelder forventes det at man skal ha svar på alt barna sier og spør om, men denne gangen ble Bill helt målløs. Han hadde tatt Ayden med på en masse eventyr, som for eksempel jakt i villmarken, fotballkamper og møter med kjendiser, for å få ham til å orke kampen videre. Men til tross for dette, så orket ikke sønnen lenger.

I stedet for å presse sønnen sin mer, så innså pappaen at det ikke var noe han eller familien kunne gjøre. Det viktigste var å vise Ayden at han var elsket og at de alltid ville gjøre alt som sto i deres makt for ham. Så han ga ham et viktig løfte:

“Jeg lover deg en ting. Om du har kjempet alt du kan, så hardt du kan og at du føler at du har gitt alt, da lover jeg deg at det er helt greit å gi opp.”

Bill håpet på at dette skulle gi sønnen ro og forhåpentligvis også forbedre tilstanden hans. Men dessverre sovnet Ayden inn ikke lenge etter.

Bill skriver siden på Facebook at han ikke har angret på det han sa, siden han hadde gitt sønnen sin alt han kunne gi ham. Forhåpentligvis følte sønnen at han kunne forlate livet i fred og ro.

Hvil i fred, Ayden.