Sirkusløve får føle gresset under potene for første gang – etter 13 år som fange i et bur.

Gleden denne løven utstråler er smittsom! Se når potene hans berører gresset for aller første gang.

Etter årevis med fysisk og psykisk mishandling, ble løven Will reddet fra et omreisende sirkus av organisasjonen RioZoo i Brasil. Han ble så ført til Rancho dos Gnomos-dyremottaket i håp om at han kunne få et bedre liv.

Dessverre fikk han ikke oppleve en verden utenfor kald sement og metallstenger, selv i dyreparken. I løpet av 13 år hadde han aldri følt et strå av gress mellom labbene, eller en liten klump av jord.

Besetningen på Gnomos var klar over dette, og de visste også at ethvert dyr på denne planeten fortjener retten til et fredfylt, naturlig liv.

Å returnere Will ut i det fri ville vært urealistisk, siden han hadde vokst opp utelukkende i fangenskap. Will hadde gått glipp av livsnødvendig overlevelsesutvikling. Så de gjorde det nest beste; bygget et hjem bare til ham, fullt av gress, steiner og med plenty av plass til å løpe rundt.

Når Will besøker sitt hjem for aller første gang, er det helt tydelig at han ikke kan tro sine egne øyne. Men akkurat som enhver god katt, tilpasser han seg raskt sine nye, rolige omgivelser.

Se den overlykkelige løven Will idet potene hans berører gresset for første gang.

Will ble en lykkelig løve i sitt nye hjem i 2006, men disse opptakene ble først sluppet 11 år senere. De neste 5 årene brukte Will på å lære seg å være en løve, og møte andre som ham. Ifølge kennelens grunnlegger, Marcos Pompeo, var favoritthobbyen hans å ganske enkelt ligge i gresset og stirre opp mot himmelen.

Dessverre døde Will i 2011. Han ble 18 år – ganske bra for å være en løve!

Når det gjaldt Wills tid på kennelen, sa Pompeo: «Han fikk 5 fredelige år før han døde… Han var en lykkelig løve.»

Loading...