38 uker etter et merkverdig besøk, så en mann DETTE skje. Og han hadde et kamera.

Det er ikke hver dag man ser en stor, vakker kneler! Knelere tilhører en gruppe insekter (Mantodea) nært beslektet med kakerlakker og termitter, og har fått navnet sitt på grunn av den særegne måten de holder frambeina på. Vi snakker om delikate, unnvikende vesener, som kun trives i visse miljøer. Av den grunn er det enda sjeldnere man ser en av de legge egg, som resulterer i nydelige, eksotiske små babyer.

Knelerne har pådratt seg dårlig rykte. Mest på grunn av, det noen vil kalle, sitt «onde» utseende (kanskje også fordi hunnene angivelig angriper hannen etter parring.) Vi for vår del syns de er fantastiske.

Denne Reddit-brukeren fikk muligheten til å fange den formidable prosessen på film. Det hele startet 38 uker før filmen ble tatt, og han sa det var noe av det kuleste han noensinne hadde bevitnet.

Først legger hunnen eggene sine et trygt sted…
kneler (1)

Hver eggsekk inneholder som regel 40-100 ørsmå egg.
kneler (2)

kneler (3)

Så… etter 35-40 uker senere begynner magiske ting å skje!
kneler (4)

Ser du alle disse pitte-bitte-små knelerne?
kneler (5)

Disse er kjent som nymfer, i insektverden.
kneler (6)

De er langt i fra fullt utviklet enda, men de er virkelig bedårende.
kneler (7)

Tiden vil etter hvert gi dem både vinger og kjønnsorgan.
kneler (8)

kneler (9)

Etter hvert som knelerne vokser, vil de utvikle et herdet ytre skjelett og siden vil de felle det (mest kjent som ”å bytte ham”).
kneler (10)

kneler (11)

kneler (12)

De ser kanskje uskyldige ut, men til og med disse små vesenene er glupske insekter. Der ser litt ut som små grønne soldater på krigsstien, gjør de ikke?
kneler (13)

Bønder bruker faktisk knelere som et naturlig pest-middel, siden de fråtser på mange forskjellige skadedyr som bonden vil bli kvitt.
kneler (14)

De er med andre ord veldig hjelpsomme små ninjaer.
kneler (15)

Aawww.
kneler (16)

Jeg vil ha en sånn en!
kneler (17)

Det har kanskje tatt ukevis før eggene bar frukter, men dette er så mye bedre enn å se de kjedelige sommerfuglene klekke fra kokongene sine. Okay, kanskje ikke… Del naturens fascinerende gang med andre.