De åpnet en rist i kirkegulvet. Det de fant på innsiden er forbløffende.

kirke-rist

22. april 1913. Ladies Aid Society og First Lutheran Church i Oklahoma City gravde ned en kiste – i kjelleren på en kirke. 100 år senere var det på tide å åpne den!

11 timer med utgraving skulle til før kisten så dagens lys. Innholdet var vel verdt å vente på!

Det første man tok ut av kisten, var en utgave av The Daily Oklahoman.
kirke-rist1

Det var og en gammel telefon laget av Pioneer Telephone and Telegraph.
kirke-rist2

Dagligdagse produkter, som denne boksen med kaffe, var og å finne.
kirke-rist3

Klær og moteblad var og pakket ned i kapselen. De var så gode som nye. Man kunne høre ett gisp fra publikum da et par polerte skinnsko ble tatt ut, fortsatt i perfekt forfatning.
kirke-rist4

Det mest fornøyelige funnet, var likevel gamle brev og beskjeder.
kirke-rist5

Det var mange brev fra datidens medlemmer til framtidige medlemmer, men det mest interessante var brev i blindeskrift – fra blinde innbyggere i Oklahoma City i 1913, til dagens blinde innbyggere.
kirke-rist6

Det var og spilt inn sanger og beskjeder, sammen med en Edison-grammofon til å spille dem av på.
kirkerist7

kirke-rist8

Choctaw og Chikasaw-stammene (indianerstammer), var og representert. Dette er en bibel oversatt til Choctaw.
kirke-rist9

De fant og et eksemplar av Chickasaw-stammens grunnlov, og en plate med seglet til Chickasaw-stammen malt av Julia Chisholm Navenport, niese av Gov. W.H. Johnson av Chickasaw-stammen.
kirke-rist10

Tidskapselen inneholdt og en penn brukt av President William McKinley, en skje laget av bøffelhorn, og en flaske fylt med Oklahoma-hvete. Hele samlingen er stilt ut ved Oklahoma History Center.

Idéen om tidskapsler er virkelig fascinerende. Tenk å åpne en slik skattekiste med 100 år gamle ting i perfekt stand. Det er kanskje det nærmeste vi kan komme en tidsmaskin tilbake i tid. Kanskje dette kan inspirere noen til å gjøre det samme her og nå. Det er rart å tenke på at de klærne og tekniske duppedingsene vi bruker i dag, vil virke like gammeldagse om 100 år som disse tingene fra 1913 gjorde for oss nå. Tar du utfordringen av å forbause dine etterfølgere om 100 år fra nå?

Del saken med dine venner og spre inspirasjonen videre.