Turgåere redder skadet hund fast på fjellet i 4 dager etter at eier postet bønn på Facebook

En familie er takknemlig for at hunden deres er trygg og i live takket være en gruppe fremmede som kom ut for å hjelpe i grevens tid.

Amanda McGregors sjokoladebrune Labrador retriever, Louie, fikk problemer etter å ha gått ut på en vandring over natten med Amandas stedatter Janessa. Janessa går regelmessig på fottur med den 5 år gamle hunden, men ved denne anledningen ble Louie skadet og kunne ikke gå ned.

De to vandret i fjellene rundt Chilliwack, British Columbia på lørdag, men de kom ikke tilbake når det var planlagt søndag ettermiddag. Da begynte Amanda å bekymre seg. Hun hørte senere fra en annen turgåer at Louie hadde skadet seg og ikke kunne gå ned på egenlabb. Janessa klarte ikke å bære Louie selv heller, da han veier 40 kilo.

louie 31

Skjermbilde via YouTube / CTV News

Amanda kontaktet den lokale Royal Canadian Mounted Police, som er en canadisk nasjonal politietat av ridende politi. De sa at de skulle avvente til mandag for å se om de dukket opp. Men kun Janessa kom ut av skogen for å få mer mat og vann til Louie. Da ble familien fortalt at myndighetene ikke ville godkjenne en redning for et ikke-menneske, så Amanda kontaktet i stedet det lokale turmiljøet for å få hjelp.

“En bønn om hjelp… Jeg er ikke sikker på om du kan hjelpe eller ikke, men kanskje styre oss i riktig retning,” postet hun på Facebooks Chilliwack BC Hiking Club.

“Datteren vår som er en ivrig turgåer klatret opp til Radium Lake på lørdag… Hun tok hunden vår med seg for selskap. De skulle ned mandag ettermiddag, men noe har skjedd med hunden, og han kan ikke klatre ned igjen.”

“Hun kom ned for å få mer forsyninger i går, ettersom hun hadde gått tom for vann og mat en dag og hunden også,” fortsatte Amanda. “Faren hennes og jeg prøvde å klatre opp for å hjelpe henne i går, men vi er i femtiårene begge to og aldri vandret på den måten, så vi klarte ikke å komme oss til sjøen og vet ikke hvor langt unna vi var. Er det noen måte hjelp kan komme til henne for å få henne og hunden tilbake fra fjellet, vil vi gjerne betale for det… Takk
– Amanda og John.”

louie 11

Skjermbilde via YouTube / CTV News

I løpet av få minutter begynte medlemmer av turmiljøet å formalisere en plan for å hjelpe og sette sammen utstyret de trengte. De møtte Amanda og John onsdag ettermiddag ved stien og dro ut – da Janessa og Louie hadde tilbrakt fire netter på fjellet.

louie 151

Skjermbilde via YouTube / CTV News

Gruppen med frivillige redningsmenn møtte Janessa like etter, da Janessa hadde endt med å bære hunden selv på ryggen.

– “Hun hadde båret hunden en del nedover fjellet. Hun kom ikke veldig langt, hun bar ham på ryggen og falt og snublet,” sa Amanda til Chilliwack Progress. “Hun elsker den hunden.”

To andre turgåere hadde prøvd å hjelpe henne med å bære en slags båre. Men da de andre turgåerne nådde dem, klarte de å få Louie på en skikkelig båre og bære ham ut resten av veien.

louie 21

Skjermbilde via YouTube / CTV News

Louie var ikke ute av skogen ennå, og har måttet tilbringe flere dager på sykehuset for behandling av en infeksjon (fra flere kutt) og dehydrering. Familien samlet raskt veterinærregninger på flere tusen dollar, noe som var en annen vanskelighetsgrad for familien. Men samfunnet bidro og hjalp enda en gang til med å sette opp en GoFundMe-side for familien, som snart nådde sitt $4000-mål.

Amanda sier hun er veldig takknemlig for menneskene som kom ut for å hjelpe. Hun sa: “I våre dager og tider, å vite at mennesker er der ute og gjør dette. Dette er en så positiv historie om mennesker.”