Mamma tenkte ikke så mye på den gamle metalldøren i hagen. Så åpnet hun den endelig…

Da Ken og Carol Zwick flyttet inn i sitt hjem i Wisconsin i USA, visste de det fantes to gigantiske, grønne metalldører i hagen.

Men familien tenker ikke så mye over det og bryr seg ikke med å åpne dem, ettersom de tror dørene bare vil føre til et tomrom.

Først etter 10 år bestemmer de seg for å faktisk åpne dørene, og der finner de en stige ned til et 80 kvadratmeter stort bomberom fra den kalde krigen, med nok rasjoner til å vare i to uker for én familie.

Mens mye av bunkeren hadde blitt oversvømmet med årene, var det fortsatt et par ting som hadde overlevd.

For familien var det som å reise tilbake i tid. Året var 1960, John F. Kennedy hadde nettopp blitt valgt til president, og den kalde krigen hadde etset seg inn i hodene til amerikanere som nå levde i frykt for atombomben…

– Alt du forventer å finne i et 1960-talls bomberom fant vi her, fortalte Zwick til Daily News.

– Det var mat, klær, medisinsk utstyr, verktøy, lommelykter, batterier, elementer som du ønsker å ha i et bomberom hvis du har planlagt å bo der i to uker. Det ga oss virkelig en følelse av hvordan det var å leve på 60-tallet. Til og med godteri som du bare kunne drømt om å finne noe sted i dag, sa han videre.

Paret bestemte seg for å donere disse sjeldne skattene til det lokale historiske museumet, så flere kan få en dypere forståelse for en tid som var veldig spesiell i historien.

Del deres utrolige oppdagelse med venner og familie på Facebook.