Forskere: Lar du katten male på magen din skjer DETTE med kroppen din.

Få ting er mer koselig og beroligende enn å få en katt til å male. Et sikkert tegn på at den koser seg i ditt nærvær – og nå viser det seg at katter som maler kan ha positive effekter på helsen vår.

En katt maler når den er komfortabel og glad, men den kan også male for å roe seg ned. Om du har en katt som maler er du heldig, ifølge forskere. Her er noen av fordelene det kan ha på kroppen din:

Reduserer stress

I tillegg til at det er koselig, både for deg og katten, at den maler i ditt nærvær, reduserer det stresshormonnivåene i kroppen og får oss til å føle oss tryggere.

Lavere blodtrykk

Ettersom kattens maling kan senke stresset, fører det igjen til at blodtrykket vårt senkes. Høyt blodtrykk kan være farlig, så dette er enda en av mange helseeffekter kattens maling har på oss.
katt maler1

Hjelpe med pusteproblemer

Forskere mener at mennesker som har pusteproblemer kan nyte godt av å ha en katt som maler. Det hjelper dem med å minnes på å puste, og man tror det er på grunn av at lydene katten lager når den maler minner om innpust og utpust.

Beskytte mot hjerte- og karsykdommer

En studie fra University of Minnesota viser at katteiere har hele 40% mindre risiko for hjertesykdommer, og har mindre sannsynlighet for å få hjerteinnfarkt. Forskere tror at dette også er på grunn av at stressnivåene blir senket såpass mye av den beroligende malelyden våre firbeinte venner lager.
katt maler2

Betennelsesdempende

Tro det eller ei, men det finnes også studier som viser at kattens maling kan virke dempende på betennelser i ledd og sener.

DEL gjerne artikkelen med dine venner for å gjøre dem oppmerksom på at anskaffelse av katt ikke bare byr på koselig selskap, men også kan forbedre helsen og få deg til å leve lenger.