Sjeldent dyr kjent som «den magiske kaninen» er observert for første gang på 20 år.

Dette bedårende, men sjeldne dyret er kalt Ili Pika og den er en av de mest utrydningstruede artene på jorden. Bildene du er i ferd med å se er de første som er tatt av dyret på 20 år.

Miljøverneren Weidong Li oppdaget først Ili Pika i 1983, og det tok ham 20 lange år før han fant en annen kanin i Tianshian-fjellene i det nordvestlige Kina. Arten, offisielt klassifisert som «Ochotona iliensis», ble oppkalt Ili etter Lis hjemby.

Siden oppdagelsen av arten er den anslått å ha minket med 70%, som tilsier mindre enn 1000.

Li Weidong, mannen som oppdaget dem, sier: «Jeg oppdaget arten, og jeg så når den ble utrydningstruet. Hvis den dør ut foran meg, vil jeg føler meg så skyldig.»

Ikke mye data finnes om arten, siden de er så sjeldne, men forskere mener arten er knyttet til kaniner. Li og hans frivillige mistenker at artens reduksjon i antall kan skyldes global oppvarming forårsaket av mennesker.

Li er så betatt av dette fascinerende og bedårende dyret at han pensjonerte seg tidlig og viet sitt liv å observere det. For øyeblikket er det ingen offisiell organisasjon dedikert til studering eller bevaring av Ili Pika.

Weidong håper at de nye bildene vil øke bevisstheten og at flere vil bli med i hans innsats forcå beskytte arten fra utryddelse.

Vennligst DEL dette med dine venner og familie.

Loading...