Hun var lei av å være en «sint mamma» – nå tar hennes hårstrikk-triks nettet med storm.

Av og til går ikke livet helt slik som man ønsker som forelder. Man vil alltid tilfredstille alle og være tilgjengelig med et smil på leppene, men iblant går det bare ikke. Stresset tar over og tålmodigheten man hadde en gang i tiden, forsvinner helt plutselig.

Nøyaktig slik var det for mammaen Shauna Harvey, men hun kom på en genial idé som nå har blitt en viral suksess.

Gjennom et Facebook-innlegg fikk knepet hennes stor spredning og verdsettelse i verden og i innlegget sitt skriver hun følgende:

«I dag testet jeg noe nytt.

Noe som virkelig har testet tålmodigheten min var min iblant veldig slitsomme fireåring. Jeg tok på meg fem hårstrikker og satte dem rundt håndleddet når jeg sto opp av sengen på morgenene og hadde dem på meg til jeg la ham i sengen på kvelden. De fem hårstrikkene representerer hver gang jeg mister tålmodigheten eller høres sint ut mot barnet mitt.

Hver gang det skjer flytter jeg en strikk over til det andre håndleddet mitt. For å «få tilbake» en strikk må jeg da gjøre fem snille ting mot barnet mitt (danse sammen, synge sammen, lese en bok sammen, osv.). Jeg har lest at forskning viser at for hver dårlige reaksjon så tar det FEM POSITIVE for å få tilbake et positivt forhold.

Jeg skal bruke denne metoden til det blir en vane slik at jeg gjør det automatisk. Jeg har merket at jeg er veldig stresset, jeg har banket hodet mitt i veggen daglig for at jeg ikke har forstått hvorfor min fire år gamle sønn kan være så respektløs og ikke lytter til meg av og til.

Jeg kom til det punktet at jeg gråt minst annenhver dag.»

shauna harvey

«Nå har jeg avsluttet dagen med alle fem strikkene på det opprinnelige håndleddet. Jeg er veldig stolt over meg selv som har trent opp tålmodigheten min med ham. Jeg vet at det bare er en dag, men jeg håper at det kommer til å hjelpe oss med å kommunisere og forholdet vårt.

Om du føler deg som en ‘sint mamma’ burde du teste dette!»

Etter at innlegget fikk en så stor spredning la Shauna siden til:

«Jeg er glad for at dette hjelper så mange av dere! Vi er alle mennesker, vi mister besinnelsen av og til, men som foreldre er det vår jobb å få den tilbake og være forbilder for barna våre!»

Det Shauna skriver har nådd millioner. Hva synes du om knepet – skulle du kunne tenke deg å teste det?

Via.

Del gjerne dine synspunkter i kommentarfeltet på Facebook!