Kvinne forvandler råtnende tre i hagen sin til et sjarmerende bibliotek for nabolaget.

En kunstner i Coeur d’Alene, som ligger i Idaho, sjarmerer Internett med å gjenbruke et gammelt, råtnende tre.

Sharalee Armitage Howard hadde et 100 år gammelt Cottonwood-tre som råtnet utenfor hjemmet sitt. Treet begynte å bli farlig, men i stedet for å felle det, bestemte hun seg for å gjøre det til noe hele nabolaget kunne glede seg over.

«Vi måtte fjerne et stort tre som var over 110 år gammelt, så jeg bestemte meg for å gjøre det til et lite gratis bibliotek (som jeg alltid har ønsket),» skrev Sharalee på sin Facebook-side. «Her er det (minus litt opprydding, vegetasjon og trimarbeid)!»

Det konverterte treet – som hun kaller «Little Free (Tree) Library» – gir bøker til alle som ønsker det. Det er et enkelt «ta en bok, del en bok»-opplegg. Men i stedet for en enkel bokkasse, forvandlet Sharalee stubben til noe fantastisk.

Trebiblioteket har ikke bare et utvendig lys for å belyse stien til glassdøren, det er til og med et lys inne for å belyse bokhyllene.

Det er steintrapper som leder opp stien til biblioteket som er forseglet av en svingende glassdør, som lar folk kikke inn uten å måtte åpne døren.

«En morsom detalj som ikke dukket opp på mitt første bilde, er de små trebøkene over døren, som har forskjellige titler,» skriver hun.

Bøkene er alle gravert med titlene på kjente bøker.

Et lokalt nyhetsmedie kom innom og tok en nærmere titt på Sharlees bibliotek, og laget videoen nedenfor, som gir deg et nærbilde av Little Free Library.

Sharalee la til at hun har blitt et chartermedlem i Little Free Library, et fellesskap av mennesker som støtter små gratisbiblioteker over hele verden.

Dette kunstprosjektet ville være et fantastisk tillegg til ethvert nabolag. Er du ikke enig?