Ingen tror at katten kan se. Men så åpner den øynene og fortryller alle med sitt blikk.

Carmen Morales fant katten Cotton på gatene i Florida, USA. Hun så plutselig noe hvitt som vandret rundt målløst, og hun skjønte raskt at han var veldig sulten, skriver nettstedet The Dodo.

Men da hun kom litt nærmere, så hun noe enda verre: Cotton hadde veldig vondt, og da han kom til veterinærene, ble det funnet at han var plaget av skabb – en hudsykdom forårsaket av parasitter.

Dette hadde også spredd seg til øynene.
cotton1

– «Middene var så ille at han verken kunne se eller åpne øynene,» fortalte Carmen. «Det må ha vært svært skummelt for ham å ikke kunne se. Han var helt alene og syltynn fordi han ikke kunne finne mat.»

Carmen, som har fostret flere titalls syke redningskatter opp gjennom årene, opprettet en karanteneavdeling for katten på badet hennes, hvor hun begynte å mate ham vanlige måltider og behandle ham med et arsenal av antibiotika. Cotton var så kløende og utilpass – men etter noen dagers behandling begynte han endelig å kjenne litt lettelse.
cotton2

– «Vi kunne bare se hans anspente kropp begynne å slappe av etter hvert som dagene gikk,» sa Carmen. «Han kunne endelig hvile uten å klø så mye.»

Selv om Cotton ikke kunne se, stolte han på Carmen Morales øyeblikkelig. Han var så tålmodig mens Morales jobbet med å smøre salve og kokosnøttolje på sin irriterte hud hver dag, og gledet seg til å se henne for kos og måltider. Cottons tilstand ble stadig bedre. Så, etter noen uker med konstant pleie, skjedde noe fantastisk.
cotton3

Katten Cotton åpnet øynene sine – og kunne se!

cotton4

Ikke bare ble Cottons øyne helbredet, men de var også fantastiske. Det ene øyet var knallblått, mens det andre var grønnbrunt.

Etter hvert som månedene gikk, overkom Cotton endelig helseproblemene og så ut som en helt annen katt.

cotton5

Morales ble sjokkert – og tilsynelatende Cotton også. Han hadde en nyfunnet energi til å endelig se verden rundt seg etter å ikke kunne se så lenge. Ingen vet hvor lang tid han gikk uten synet, men det var sannsynligvis mange måneder.

«Vi trodde han var blind, og at han ville være blind for alltid,» sa Morales. «Veterinæren trodde at selv når øynene ble frisk, kunne de bli skadet, men det var de ikke. Det var en så stor overraskelse. Øynene hans var bare vakre.»

Etter tre hele måneder i bedring var 6 år gamle Cotton som en ny katt – og han hadde dannet et spesielt bånd med Morales. Overalt hvor hun gikk, fulgte han, og hun var den eneste som kunne kose ham lenger enn noen få sekunder. Rundt andre mennesker opptrådte han nervøs og redd – men med Morales ved sin side ble han sakte komfortabel og selvsikker.

cotton6

«Hvis jeg går inn i et annet rom, venter han utenfor døren og snakker,» sa Morales.

“Han sover hos meg, han blir ved siden av meg hele tiden… Han og jeg har et fantastisk forhold. Han er en god formidler og elsker å mjaue på meg.”

Etter alt Cotton hadde gjennomgått, lever han et så bortskjemt liv nå – og fremfor alt er Morales så takknemlig at hun fant ham da hun gjorde det.

Det er helt klart at lille Cotton føler det på samme måte.

cotton7

«Vi fikk så mange søknader på ham på grunn av utseendet hans, men til slutt så jeg hvor knyttet til meg han hadde blitt,» sa Morales.

“Jeg hadde ikke hjertet til å la ham gjennomgå en annen stor forandring. Han hadde allerede vært gjennom så mye.”

Cotton var så glad for å bli et fast medlem av familien, og tilbringer nå dagene sine med å slappe av, leke og følge moren sin overalt hvor hun går.

cotton8

Hvilke fantastiske mennesker det er i verden som tar vare på dyrene våre! Del videre for å hylle Carmens innsats og vise frem Cottons fantastiske øyne!