Hjorten frøs nesten ihjel i det iskalde vannet – da redningen kom fra uventet hold.

En hjort befant seg i en livstruende situasjon da den falt ut i en frossen elv i Sibir. Heldigvis kom det noen lokale jegere som oppdaget dyret som led i det iskalde vann.

Det høres kanskje litt rart ut at jegere redder en hjort fra å dø, men jegere jakter ikke på dyr for å være ondskapsfulle. De er også mennesker med gode hjerter.

Hjorten ble funnet i den frosne elven Barguzin i nærheten av Ulan-Ude i Øst-Sibir i Russland. De fire mennene jobbet utrettelig for å kutte av en bit av isen for å få trukket hjorten opp av elva. Hele redningen tok mer enn fire timer i isende kulde.

Aleksej Baluev, som filmet dette, hører vi sier: «Vi må få den bort fra kulden». I samme øyeblikk begynte redningsteamet å gni dyret for å forsøke å gjenopprette blodsirkulasjon i hjorten. De visste at de måtte holde den iskalde hjorten varm før de kunne få den ut av vannet og varme den foran bålet.

De klarte til slutt å få hjorten opp av vannet, og tok den til leiren for å tørke og varme den. Redningsmennene matet dyret med fett og litt vodka for å «varme det opp fra innsiden».

Endelig hadde dyret fått nok varme til å komme seg tilbake på føttene. De tok den med til skogen, der den majestetiske skapningen sprang tilbake inn i villmarken.

Takk og lov at disse modige frivillige var der for å hjelpe det stakkars dyret.

Se litt av redningsaksjonen i klippet under her:

Likte du dette, lik Viral'o'Mania på Facebook:

Loading...