Etter grillmåltid fikk gutten store smerter i halsen. På legevakta oppdaget de noe skremmende.

grillgutt

Det nærmer seg grillsesong, og vi nordmenn er kjent for å være over gjennomsnittet hypp på grillingen så snart solen gløtter frem. Denne familien har et viktig budskap vi er nødt til å ta seriøst før årets grillsesong.

For Nadia Fiore og hennes familie, utviklet fjorårets første grilldag seg til et mareritt. Da Nadias sønn, Anthony, hadde spist opp en hamburger begynte han å få store smerter i halsen. Han forklarte til foreldrene sine at det kjentes ut som om en nål stakk han på innsiden av halsen.

De dro sporenstreks til legevakten, hvor de fant det som kan betegnes som «ørsmå nåler» inni guttens hals. Dette var noen legen hadde sett før, og var ikke så uvanlig som en skulle tro. Røntgenbildene viste små strå av metall som skar i guttens hals fra innsiden. Metallstråene stammet fra metallbørsten man bruker til å rengjøre grillen med.

Stålbørstene kan være full av bakterier!

Anthony måtte legges under kniven og operasjonen var vellykket. Men metallstråene hadde ført til mer skader enn bare den fysiske rispingen på innsiden. Ettersom børsten var noen år gammel, hadde den samlet opp et stort antall bakterier, som førte til infeksjon i Anthonys hals. Han ble satt på en heftig antibiotikakur og ble heldigvis helt frisk.

Budskapet til familien er enkelt: Kast de gamle grillbørstene!

Ifølge CBS News uttaler kirurgen Aziz Benbrahim at ingen fører statistikk på dette – og nettopp der ligger problemet. Mørketallene er trolig store.

I videoen nedenfor vises et innslag om saken, samt hvordan man sikkert kan rengjøre grillen, uten å bruke stålbørste.

Grillsesongen her til lands er rett rundt hjørnet og mange kommer til å rengjøre grillene sine med stålbørster. DEL denne informasjonen slik at folk blir opplyst om hvilke konsekvenser det kan ha!