Fotografen fant et forlatt hus i skogen. Så åpner hun døren og får sitt livs sjokk.

Leslie David elsker eventyr og overraskelser. Dét, kombinert med hennes brennende interesse for fotografering, driver Leslie til å søke opp forlatte gamle bygninger i hjembyen Ontario, Canada. En helt vanlig dag i hennes søk fant hun et falleferdig hus med gammelt tak og en entre som nærmest var grodd igjen av ugress.

Når hun kom seg inn i huset fant hun noe som skulle forandre livet hennes for alltid.

Dette et Leslie David. På Instagram-kontoen hennes deler hun bilder av forlatte hus som hun utforsker. Nå har hennes seneste innlegg engasjert titusener av mennesker verden over. Hun fant nok ett falleferdig hus som hun syns så forlatt og spennende ut. Som alltid gikk hun inn for å ta bilder, men inne i huset fant noe som sjokkerte henne.
forlatt-hus (1)

For på innsiden av huset fant hun Lawrence. En eldre man som faktisk bodde i huset. På sin hjemmeside skriver hun om øyeblikket:

«Han har det tøft og tilbringer derfor mesteparten av tiden sin inne i huset. Alene. Han har mistet øyet på høyre side, og har grå stær på det venstre. Men til og med når han møtte på en fremmed, som i utgangspunktet hadde brutt seg inn på hans private eiendom og forstyrret privatlivets fred, var han ikke annet enn snill og trivelig. Han tillot meg til og med å ta bilder som jeg for alltid kommer til å holde hjertet nært. Han er en fantastisk person, og jeg har lyst til å besøke ham flere ganger..»
forlatt-hus (2)

Leslie takket Lawrence for gjestfriheten og lovet å besøke ham igjen.
forlatt-hus (9)

Noen dager senere dro Leslie tilbake med masse mat og drikke. De to nye vennene satt sammen i det falleferdige huset i 3 timer, mens de spiste god mat, pratet og lo. Hun fikk sjansen til å høre livshistorien hans. Om både medgang og motgang.


forlatt-hus (3)

“Han er virkelig verdens snilleste. Hjertet mitt smeltet. Jeg håper at jeg klarer å rydde ut litt skrot fra huset og i hagen før slutten av sommeren, slik at han kan få tilbake litt av det hjemmet han en gang hadde.”
forlatt-hus (4)

I tiden som fulgte etter det første møtet, dro Leslie ofte tilbake med mat, for at Lawrence skulle få i seg næring. Selv hadde han gitt litt opp. Faktisk var det så ille at Lawrence ikke engang orket å søke hjelp når han ble rammet av slag. Men møtet med Leslie hadde vekket noe i ham. Han begynte sakte men sikkert å finne livsgnisten igjen.
forlatt-hus (5)

Leslie hadde mange følelser for den ensomme og skadde mannen. Hun innså at en renovering av hjemmet hans var viktig for at livsgleden skulle komme tilbake. Et stort renoveringsprosjekt ble satt i gang av Leslie, vennene hennes og andre omtenksomme mennesker. Hun visste at Lawrence kanskje ikke hadde så lenge igjen å leve, og ville at den siste tiden hans skulle bli fylt med glede og kjærlighet.


“Han har fortalt med om hvordan han vil at begravelsen sin skal foregå, og han ønsker at jeg skal være der. Jeg sa til ham at selvfølgelig skal jeg det. Han sa noe til meg som jeg alltid kommer til å huske. Han sa at dagen jeg dukket opp var den beste i hele hans liv. Jeg forstår hvordan han føler det, for den beste dagen i mitt liv var når jeg møtte ham. Han ga meg sjansen til å virkelig forandre et liv, å utføre en gest uten å ville ha noe tilbake. Det er en uvanlig mulighet og jeg er glad for at jeg hoppet ut i det.”
forlatt-hus (6)

Månedene gikk, og helsen til Lawrence ble dårligere. Leslie hjalp ham å finne et eldrehjem som han kunne tilbringe den siste tiden sin på, slik at han kunne få hjelp til det han trengte. Leslie besøker ham enda. Hun tar med seg favorittmaten hans, og noen ganger hunden sin.
forlatt-hus (7)

Lawrence elsker sitt nye hjem – og vet at ingenting han har gått igjennom i det siste hadde vært mulig uten Leslie. På hennes hjemmeside der hun har delt historien skriver Leslie at forhåpentligvis kan flere bli inspirert av det uventede vennskapet deres.


“Jeg forteller om dette i håpet om å inspirere minst én person til å kontakte noen de enten har mistet kontakten med, eller kanskje bare har glemt bort. Alle eldre mennesker er fortsatt fulle av liv og jeg føler meg velsignet for å ha møtt en av dem.”
forlatt-hus (8)

Bilder.

Akkurat slik som Leslie skriver, håper jeg virkelig at dette kan inspirere oss alle. Del denne historien om du også ble rørt av Leslie og Lawrences uventede vennskap.