Elgen sitter fast med gjørme opp til hodet – så får han hjelp av snille menn.

En elg som sto overfor en «sikker død» fikk en hjelpende hånd fra prospektørene Maurice Valliere og Pat Greba som ble varslet om villdyrets gjørmete situasjon av en venn.

De to mennene ble fortalt at en elg satt fast i gjørma ute i skogen nær den nordøstlige byen Ontario i Timmons i Canada der de bor. Elgens hode var den eneste delen av ham som var igjen over overflaten av det gjørmete hullet.

Mennene prøvde først å kontakte Ministry of Northern Development, Mines, Natural Resources and Forestry (departementet for nordlig utvikling, gruver, naturressurser og skogbruk), men etter en times forsøk uten svar bestemte de seg for at de måtte prøve å redde elgen selv.

Da Greba og Valliere kom til der elgen satt fast, kunne de se at elgen slet desperat med å frigjøre seg.

«Han var begravet helt opp til hodet… han kjempet og kjempet og kjempet, bare for å holde hodet ute av gjørmen,» sa Valliere til CBC News.

Mennene skjønte at de kanskje kunne frigjøre elgen ved å bruke noen sterke stropper og Grebas ATV for å trekke dyret ut.

Det var flaks at elgen var hann og hadde gevir å feste stroppene til, hvis ikke ville ikke elgen ha blitt frigjort.

Heldigvis fungerte løsningen deres, og de trakk elgen ut av det gjørmede fengselet sitt. Elgen reiste seg raskt og fôr avsted, mens en av stroppene fortsatt var festet til et av gevirene hans.

Elg er veldig store dyr – voksne kan bli mellom 1,5 til 2 meter høye fra hov til skulder. Når de står kan de være så høye som 3 meter. Hanner veier i gjennomsnitt 360 til 600 kilo. På grunn av størrelsen kan de være farlige å nærme seg. Men dette avskrekket ikke Greba og Valliere som sa at de gjorde det mange av folkene i Timmins ville gjort.

«Vi trodde ikke det var så stor sak fordi alle i Timmins sannsynligvis ville ha gått ut og hjulpet,» sa Valliere til den kanadiske nyhetskringkasteren. «Vi elsker dyrene våre her.»

Deres venn, Bill Desloges, la ut bilder av dyrets redningsaksjon på Facebook der det siden har blitt delt tusenvis av ganger. Desloges berømmet det de gjorde og skrev: “Takket være mine 2 prospektor-venner er denne elgen tilbake på frifot. De jobbet hardt for å hjelpe til med å redde denne elgen fra en sikker død… Sånn skal det gjøres, gutta!!! ”