Kjæresten mishandlet henne nesten til døde. Så grep hunden hennes inn.

Denne historien kommer fra USA, og er ganske så opprørende.

Syv av ti amerikanske kvinner sier at de ikke kommer seg ut av voldelige forhold fordi at partneren truer med å skade eller drepe husholdets kjæledyr. To av fem kvinner sier at de ikke rømmer på grunn av bekymringer for hva som kommer til å skje med parets hund. Det er derfor denne historien om en heroisk hund ikke bare er viktig for livet han reddet, men også for den varige legenden om hundens heltemot som har sirkulert i lokalsamfunnet.

En Grand Danois ved navn Hank (tidligere referert til som J. Matthew i media, for å beskytte hans identitet) reddet eieren sin da hun ble brutalt angrepet av sin daværende kjæreste. Han slo henne med en hammer og presset henne til og med opp mot veggen. Da Hank skjønte hva som foregikk bykset han frem foran mannen for å beskytte henne.

«Da min Grand Danois, J. Matthew [Hank], hørte skrikene mine om hjelp la han seg over meg,» sier offeret som ønsker å være anonym. «Jeg prøvde å få han ut av veien, men han mottok et av flere slag fra voldsmannen.»

Etter å ha brutalt slått han stygt, kastet voldsmannen Hank ut et vindu i andre etasje. De følgende skadene var alvorlige og inkluderte en brukket hofte, ribbein og diverse andre ben.

«Jeg løp mot Hank, men ble fortalt at hvis jeg så mye som rørte hunden så skulle han skyte han. Jeg visste ikke om jeg skulle tro ham eller ikke, derfor ville jeg ikke teste grensen,» sier kvinnen om voldsmannen, som på dette tidspunktet hadde våpen for hånd.

Dermed hoppet hun inn i en bil og flyktet til politiet, som returnerte til hjemmet for å arrestere voldsforbyteren og redde den skadede hunden. Politiet satte kvinnen i kontakt med Rose Brooks Center i Kansas City, som er et krisesenter for kvinner og barn. Men da hun møtte opp på dørstokken deres med den 50 kg tunge hunden, måtte de ta et valg. Sende henne på dør, da det ikke for øyeblikket var lovlig med dyr på instutisjonen. Eller gjøre et unnvik.

Kvinnens liv var fremdeles i fare, men hun nektet å forlate skytsengelen sin. Krisesenteren kunne ikke gjøre noe annet enn å la begge to bli. Hank var dermed det første dyret som fikk bo under Rose Brooks tak, men langt i fra det siste. Hank inspirerte nemlig krisesenteret til å bygge en helt egen dyrevennlig ving, sånn at de har mulighet til å hjelpe andre familier som dette.

Krisesenteret innså at ved å tillate dyr, så forsvant barrieren mange individ sliter med når de skal prøve å rømme fra et voldelig forhold. De skulle også få lære at mange barn (men også voksne) klarte seg bedre i ettertid hvis familiekjæledyret fikk være med i prosessen. Instutisjonen har huset 36 hunder siden de åpnet tilbudet for ett par år siden.

For Hank sin del, så ble han kåret til Årets Tapreste Hund og fikk Folkets Heltepris på den femte årlige «Den Tapreste Hunden»-kåringen. Hans heroiske handlinger hadde ikke bare en utrolig påvirkning på mammaen hans, men på samfunnet i det store bildet i flere år fremover.

Se videoen under som inneholder Hanks mamma (anonym) som forteller historien om hvordan han og Rose Brooks Center reddet livet hennes.

Jeg håper virkelig at andre senter vil åpne det samme tilbudet, for jeg er helt sikker på at dette vil redde liv!

Del Hanks utrolige historie med venner og familie.