Fire elefanter vandrer mot friheten, men se én gang til på ansiktene deres… Dette er nydelig.

For alle som elsker elefanter: I dag er dagen for feiring og glede!

I mange år har Ringling Brothers Cirkus brukt majestetiske elefanter som en av sine mest populære attraksjoner. Som naturens underverk, enorme størrelse og fantastiske egenskaper, trekker de alltid frem sjokkerte gisp fra både barn og voksne i salen. Det er godt forståelig, men etter flere tiår skal endelig disse fantastiske dyrene stige ned fra tronen.

Sirkuset tenkte egentlig å pensjonere elefantene sine om to år, men etter et massivt press fra dyrerettighetsgrupper, bestemte de seg for å fremskynde den datoen med to år. Ringling Brothers har alltid gitt uttrykk for at de har behandlet de gigantiske dyrene godt, men når alt kommer til alt fortjener de å leve i det fri, som de er ment til å gjøre, fremfor trange lastebiler som kjører land og strand rundt.

De 11 elefantene vil bli overført til et spesielt anlegg på 80 mål som sirkuset har sørget for, hvor de vil bli godt tatt vare på. Da noen dyrerettighetsgrupper ikke syns dette tiltaket er nok, er det i det minste en god start! Du kan se spenning og glede lyse fra elefantenes vakre ansikter når de går veien mot frihet steg for steg. De kan bare ikke holde lykken tilbake!

Elefanter er svært intelligente skapninger som i fri natur lett kan bli skremt av store folkemengder, så at disse dyrene skal opptre på en scene er rett og slett ikke forsvarlig i det hele tatt. Sirkuser har brukt elefanter som attraksjon i mangfoldige år og vi kommer sikkert til å savne å se skjønnheten på nært hold, men vi bør alle feire vel vitende om at dyrene endelig skal få komme til et sted der de trives.

Vær så snill og DEL denne nyheten – vis andre at elefanter også skal behandles med respekt og kjærlighet!