To rike forretningsmenn poserer stolt på bilder etter å ha drept to elefantunger.

I de siste årene har mennesker ikke bare klart å forstyrre habitatene til flere dyrearter, men vi har også klart å fullstendig utslette noen av dem. Dag etter dag synker tallene og flere og flere dyr lever med den konstante trusselen mot deres eksistens. Avskoging er en reell bekymring, men en av de største årsakene til at enkelte dyr er truet, er at jakt fortsatt er en ting, og folk finner glede i å slakte uskyldige dyr. Det er tilsynelatende en følelse av «stolthet» i å ligge gjemt og skyte et dyr fra en avstand som jeg aldri vil forstå.

elefanter 1

Den velstående forretningsmannen Mike Jines fra Georgia har nylig skapt overskrifter for å ha drept to babyelefanter sammen med sin jaktpartner. Men etter at bildene spredte seg viralt på internett, opplever han nå et heftig tilbakeslag i virksomheten sin, TopGen Energy. På bildene kan man se to døde elefanter sammen med Mike og kompisen hans.

elefanter 3

Med våpnene over skuldrene ser vi de to forretningsmennene smile i stolthet og posere for bildene, mens de stakkars, døde elefantene ligger livløse på bakken med blod som siver ut fra kroppene deres. De grusomme bildene ble først lastet opp på Facebook av Darrell Eisman. «Om forlatelse for dette forstyrrende bildet», skrev han. «Hvis du virkelig er opprørt over det du ser, få dette til å gå viralt, sammen med en epost for å la Mike Jines få vite hva du synes.»

elefanter 6

«De drepte en babyelefant! Jaktselskapet er Charlton McCallum Hunting Safaris og eieren er Buzz Charlton. Den profesjonelle jegeren er Max Delezenne og troféjegeren er Mike Jines, eieren av TopGen Energy. Del og gjør dem berømt på internett for å være jordas avskum!», skal oppfordringen ha lydt.

Innlegget gikk viralt øyeblikkelig med nesten 100.000 delinger. Folk nølte ikke med å la Mike høre hva slags person de mente han er og at han burde skamme seg for sine handlinger. Mike sier, ifølge CBS, at det har begynt å gå ut over forretningene og påstår at de kun skjøt elefantene i selvforsvar, fordi de kom «jagende mot dem».

elefanter 2

Han “forsikrer seg om at folk forstår de faktiske forhold i motsetning til feilkarakteristikkene på sosiale medier.” I en uttalelse sa Jines: «De to elefantene på bildene ble skutt i selvforsvar i et uprovosert angrep. Begge elefantene var fullmodne, ikke unge.» Han sier også at jakten ble utført lovlig i et utpekt safariområde i Zimbabwe. Dessverre er jakt fortsatt lovlig i deler av verden.

elefanter 4

I sosiale medier lar ikke reaksjonene vente på seg: «Det er en så trist situasjon at disse barbariske mennene kan drepe disse vakre dyrene og komme unna med det!», kommenterte en bruker. «Det er ikke et trofé. Du har ingenting å være stolt av. INGENTING! Hvor skammelig og ekkelt og lavmålt å gjøre dette. Du ga ikke liv til dette barnet, og du har iallfall ikke rett til å ta det bort. Jeg synes synd i deg, for du høster det du sår!», kommenterte en annen.

Mike har mottatt dødstrusler, og han har også noe å si til gjengjeld: «Jeg forstår at jakt kan polarisere mennesker og at synspunkter på jakt kan variere vesentlig, (…) men den underliggende informasjonen er i dette tilfellet unøyaktig.»

elefanter 5

Via.

Vi i Viral’o’Mania kan ikke gå god for hva som faktisk har skjedd, og oppfordrer heller ikke til spesifikke handlinger, annet enn å spre bildene og si din mening offentlig, hvis du synes dette er like frastøtende som oss. Men om det skulle være sant som Mike sier, at dette skjedde i «selvforsvar» og at elefantene «uprovosert jagde etter dem», kan man jo stille spørsmål ved hva de to mennene hadde der å gjøre i utgangspunktet. Og hvorfor i h****te de velger å glise på de kvalmende bildene sine.

Nei, fysj. 🙁