8-åringen har matet kråkene i to år. Så begynte de å gi tilbake…

Hva om vi kunne være venner med ville fugler? En 8 år gammel jente kan ha bevist at det er mulig. Det hele startet for to år siden, da jenta Gabi begynte å mate en flokk av kråker som hun traff på hver dag.

I begynnelsen matet hun kråkene med kyllingnuggets. Gabi så at kråkene var sulten, så hun gjorde det til en vane å mate kråkene fra skolebussen. Ettersom hun på ett vis så at kråkene satte pris på å få mat, ble også hele familien involvert.

Gabi og moren hennes begynte med en daglig rutine. Hver morgen satt de ut nytt og rent vann, og ga de massevis av nøtter og hundemat.

Det var etter denne rutinen at kråkene begynte å gi tilbake. Etter å ha forsynt seg godt av nøtter og hundemat, etterlater kråkene for eksempel en ørering, en rusten skrue og pyntegjenstander hver gang. Noen av gavene er utrolig. Dyre ringer og smykker med inngraverte bokstaver på er bare noe av det kråkene kommer med.

Familien har kategorisert det kråkene har kommet med. Den 8 år gamle jenta presiserer at ingenting er søppel. Alt har en verdi her, faktisk er disse små tingene mer verdifull enn gull for meg, har hun sagt til BBC.

Professor John Marzluff ved University of Washington har gjort mange studier som konkluderer med at kråker og mennesker kan danne relasjoner. Her fins det perler, legoklosser, knapper og binderser. Favoritten? Det er et kjede formet som et hjerte. «Det viser hvor mye de elsker meg», sier hun.

Likte du dette? Del gjerne med dine venner!

Loading...