De sa at hennes autistiske bror aldri ville snakke igjen. Les hennes dyptgripende ord om hans revansj.

Kristyn Roths bror Derek har autisme og hun har skrevet en tekst som beskriver hvordan han har beriket livet hennes. Teksten har fått tusenvis til å forstå at en diagnose ikke trenger være begrensende, snarere det motsatte.

Dette skriver Kristyn om sin elskede Derek (via):

Hvis du er heldig vil du møte noen spesielle folk som vil etterlate et avtrykk i livet ditt. De vil endre måten du tenker på, måten du ler og elsker på. De vil komme inn i din innerste kjerne, og ditt liv vil aldri bli det samme.

Min yngre bror Derek er det beste som har hendt meg. Gjennom ham, kan jeg se verden på en annen måte, og jeg kan aldri gi slipp på det. Han har et lys i seg som skinner på alle han møter. Bekymrede ansikter og dårlig humør glemmes bort – hans latter er så smittsom og smilet trenger inn i ens hjerte. Han sier navnet mitt på en måte som gjør at jeg føler at jeg er den mest spesielle personen i verden, og når han ser meg inn i øynene, er jeg solgt.

autisme3

Når Derek ble diagnostisert med autisme, sa legene til våre foreldre at han aldri ville snakke. Da han begynte å snakke, sa de at han aldri kunne lære å telle. Da han hadde lært avansert matematikk sa de at han aldri ville klare videregående. Da han bestod alle prøvene og gikk videre til universitet og stadig fortsetter å gjøre fremskritt, var det til slutt legene som knapt kunne snakke.

Derek er min superhelt. Han fascinerer meg hver dag, og jeg vet at han vil lykkes, uansett hva han velger å gjøre. Han har lært meg å sette pris på de små tingene i livet, å ha et åpent hjerte og sinn, og fremfor alt har han lært meg å være den beste personen jeg kan være.

Gjennom årene slet jeg med skyldfølelse og en motvilje mot å gi slipp på ting som er utenfor min kontroll. Jeg har ønsket å få mislykkes mer og følte meg skyldig når ting har vært lett for meg, men vanskelig for Derek. Hvorfor kan jeg ikke gjøre det bedre og mer rettferdig overfor han?

autisme2

Selv om jeg vet at disse følelsene aldri helt vil forlate meg, vet jeg også at jeg er en bedre person på grunn av denne fantastiske mannen. Vi er begge bedre mennesker på grunn av hverandre. Til tross for alle tilbakeslag han stadig overvinner, er han den lykkeligste personen jeg kjenner.

Livet kan være vanskelig, men jeg ser ikke på familien min som annerledes enn noen andre. Våre utfordringer kan være annerledes enn dine, men dette er det normale for meg. Familien min er gal, fantastisk, rotete, morsom, kaotisk og full av kjærlighet. Hvis autisme har lært meg noe er det at vi må slutte å begrense hverandre. Å undervurdere noens potensial, bidrar bare til en dyp urettferdighet for oss alle.

autisme1

Sammen med broren min, vil jeg stå stolt og gjøre vår stemme hørt. Jeg ønsker å sprenge alle grenser og ta hensyn til det faktum at «annerledes» er en god ting. Å være annerledes er det som skaper storhet, det skaper nye ideer og perspektiver som kan forandre verden.