Rektoren var lei av at barna ikke rørte på seg – begynte å danse med dem

Den 40 år gamle kinesiske rektoren Zhang Pengfei ønsket å inspirere elevene sine til å bevege seg mer og legge bort mobiltelefonene sine. Derfor lærte han dem en dans som de nå rister seg løs til sammen i 30 minutter hver dag.

Det hele startet med at rektor Zhang Pengfei i Nord-Kina ønsket å få studentene mer involvert i morgengymnastikken. Han underviste i en dans – og det var en suksess langt utenfor skolen. Et klipp med den dansende rektoren har blitt vist millioner av ganger over hele verden.

Dansen de fremfører kalles «ghost shuffle» – en dans som inneholder moderne jazztrinn med hæl-, tå- og armbevegelser. Danserutinen har erstattet en regjeringsdesignet treningsøkt som har vært obligatorisk i kinesiske skoler siden 1951.

– Jeg mente vi trengte en endring ettersom studentene har mistet interessen for den treningsøkten, sier Zhang Pengfei til Southern Metropolis News, skriver Daily Mail.

Ifølge ham så han noen dansende «ghost shuffle» i fjor sommer, og bestemte seg da for å lære seg selv.

– Jeg tenkte at dansen ville være flott for barn. Musikken er full av energi og gjør en lykkelig.

I oktober introduserte han koreografi for alle elevene sine og like etterpå også ansatte og lærere.

– Nå ser ikke elevene hele tiden på mobiltelefonene sine. Noen ganger ser jeg dem se forskjellige danserutinevideoer der de lærer nye bevegelser, sier den stolte rektoren.

Se klippet nedenfor:

Loading...