Nesten 100 år senere blir én hunds urokkelige lojalitet fortsatt hedret og feiret

Et av historiens mest elskede og berømte hunde- og menneskevennskap er det mellom en Akita ved navn Hachiko og hans eier Hidesaburo Ueno. Hundens historie er så godt aktet og æret at hans tilstedeværelse fortsatt føles i og rundt Tokyo i Japan. Det var der han bodde for nesten 100 år siden.

Historien gir fortsatt gjenklang i dag fordi den er et tidløst eksempel på urokkelig kjærlighet og hengivenhet.

Hachiko ble født på en gård i 1923. Han ble adoptert av professor Hidesaburo Ueno, professor i landbruk ved Universitetet i Tokyo, som var en kjærlig mann.

hachiko11

Kilde: Wikipedia

Hver dag gikk Ueno og Hachi til Shibuya jernbanestasjon, hvor professoren ville klappe Hachiko farvel og gå om bord på toget.


Hachi ventet tålmodig på stasjonen på at Ueno skulle komme tilbake. Mens de ventet, passet butikkeiere og stasjonsarbeidere på ham, ga ham snacks og sa «hei» til den vennlige hunden.

hachiko21

Kilde: Japan Daily Press

Dette fortsatte i flere år til Ueno en dag ikke kom tilbake fra jobb. Han hadde fått en hjerneblødning og gikk bort. Hachi visste ikke dette, og fortsatte å vente. Hachi ga aldri opp håpet om at hans elskede eier ville komme tilbake på toget.

Hver ettermiddag, når Uenos tog skulle ankomme, dukket Hachi opp på jernbanestasjonen og lette etter ham.


Hachis årvåkenhet fortsatte i mange år, 10 for å være nøyaktig til morgenen 8. mars 1935, da Hachiko ble funnet død nær Shibuya stasjon. Han hadde gått bort av naturlige årsaker. Liket hans ble båret til stasjonens bagasjerom, som hadde vært et av favorittstedene hans, og et bilde ble tatt ved den høytidelige anledningen.

hachiko31

Kilde: Shibuya Folk and Literary Shirane Memorial Museum

Bildet viser ikke bare Hachiko, men også Uenos kone, Yaeko, og ansatte på stasjonen. En av de ansatte, Yoshizo Osawa, ga bildet til datteren sin som husker at faren hennes elsket hunder og fortalte henne at Hachi kom til stasjonen hver dag og at de delte lunsjboksene sine med ham.

Hachikos levninger ble bevart og oppbevares nå på National Science Museum of Japan i Ueno, Tokyo.

hachiko41

Kilde: WikimediaEn bronsestatue av Hachiko ble plassert utenfor Shibuya stasjon til minne om hunden. Den ble ødelagt i andre verdenskrig, men en ny ble reist på samme sted i 1948, og står der fortsatt i dag. Det har blitt en av de mest populære og kjære parkene i nabolaget.

hachiko51

Kilde: DogHeirs

Videre heter stasjonsinngangen nær denne statuen «Hachikō-guchi», som betyr «Hachikō-inngangen/utgangen». En av toglinjene heter også Hachiko Line.

Sjeldne bilder av hunden blir fortsatt oppdaget.

Nylig ble en bronsestatue av Hachiko gjenforent med Ueno også avduket 8. mars 2015 for å minne om 90-årsjubileet for Uenos død og 80-året for Hachikos bortgang. Statuen står nå utenfor universitetet i Tokyos landbruksavdeling der Ueno var professor. En populær Hollywood-film – Hachi: A Dog’s Tale – ble også laget.


hachiko61

Kilde: Twitter

Hachikos historie fortsetter å bli husket og hedret som et lysende eksempel på enestående lojalitet, og en som folk vil fortsette å trakte etter.


DEL denne fantastiske hundens historie med familie og venner!