Mannen trodde han oppdro to valper, men innså at de var noe… ganske annet!

En mann kjøpte to valper fra veikanten av en bonde. Men da de vokste opp, skjønte han at det var noe rart med dem…

Den kinesiske mannen, Wang Kaiyu, kjøpte to «valper» av en vietnamesisk mann nær grensen mellom Kina og Vietnam for to år siden. I et nyhetsinnslag forklarte han videre: «Jeg jobbet på bananfarmen min for to år siden. En dag viste en vietnamesisk mann meg to flotte valper og sa at de var gode vakthunder, så jeg kjøpte dem.»

valper var ikke valper

Bilde: Wikipedia

Han tok veldig godt vare på «valpene», sørget for at de ble badet og stelt hver dag og at de skulle vokse opp til å bli noen veloppdragne «hunder». Men etter hvert som de vokste, innså Wang at det var noe annerledes med dem.

«Hundene» hadde en voldsom appetitt og størrelse. De hadde også lagt seg til en litt i overkant velutviklet smak for Wangs kyllinger. Men det var ikke før Wang så noen flygeblader om truede arter at han innså at de to kjæledyrene hans faktisk var asiatiske svartbjørner.

bjornevalp

Bilde: CCTV News

Bjørnene er en truet art, og det er ulovlig å ha dyrene som kjæledyr. Wang innså feilen sin og ringte politiet for å få hjelp.

Bjørnene er nå på Yunnan Wild Animal Rescue Centre, der en talsmann sier at de to gutte- og jentebjørnene har det bra og er sunne og friske.