Her ser gorillabrødrene hverandre igjen etter 3 år. Reaksjonen når de møtes rører hjertene våre.

gorillaer

Kesho og Alf er de to gorillaene på bildet. Eldstemann Kesho ble valgt ut for å dela i et avlsprogram, som førte til at de to brødrene ble separert.

Gjenforeningen skjedde i Longleat Safari Park i Wiltshire. Da de så hverandre oppførte de seg som om de aldri var fra hverandre.

Som alle stressede foreldre kan skrive under på, kommer ikke søsken alltid overens. Men da de to gorillaene ble gjenforent for første gang på nesten tre år, omfavnet de hverandre som om de aldri var fra hverandre.

Kesho og hans yngre bror Alf gjenkjente hverandre umiddelbart da de gikk inn i gorillaburet, som ligger i Longleat Safari Park i Wiltshire.
gorillaer2

Kesho (13) og Alf (9) vokste opp sammen i fangenskap. I 2010 separertes de da den eldre broren ble sendt til London Zoo som en del av et avlsprogram. De brakte imidlertid Kesho tilbake etter at det ble oppdaget at han var steril.

Men tiden blant den kvinnelige bestanden endret Keshos utseende betydelig. På grunn av det økte testosteronnivået ble han silverback, gikk opp 200 kilo og fikk større nakke og hode.

For lillebror Alf var imidlertid ikke disse endringene noe problem. Han håndhilser og fniser når han ser igjen storebroren.gorillaer3

Det første de gjorde etter å ha gjenoppdaget hverandre for første gang på over 3 år, var å klemme.

gorillaer1

«Vi var ikke sikre på om brødrene ville kjenne igjen hverandre, men straks de møttes kunne du se gjenkjennelsen i øynene deres. De berørte hverandre og det var ingen tegn til aggresjon. Vi gjenforente dem 24 timer senere. Det var som om de aldri ble separert. De var veldig livlige og kranglet voldsomt, men ikke på en fiendtlig måte. Det er ganske uvanlig å se denne typen barnslig oppførsel i en sølvrygg.»

– Mark Tye, manager for gorillaene på Longleat

Tye sa at Kesho var veldig tilgivende og at gorillaene faktisk utviklet et veldig nært bånd.
gorillaer4Teamet i safariparken bekrefter at Kesho og Alf oppførte seg som om de faktisk aldri har vært fra hverandre.
gorillaer5

Brødrene er født og oppvokst sammen i Dublin Zoo. Hadde de vært to helt fremmede, ville det definitivt vært mange personlige slåsskamper og en del skriking. Men Kesho og Alf var villige til å snu ryggen til hverandre, noe som er et tegn på tillit.

Det er nok fint for Alf å ha en storebror å se opp til og lære av. Kesho ser også ut til å trives med å være sentrum for oppmerksomheten, så dette er bare et stort vinn for alle parter.

De to gorillabrødrenes tillit til hverandre satt som spikret – og alt ser ut til å være som før igjen med de to.
gorillaer6

DEL denne gledesspredende gjenforeningen.