24-åringen ble diagnostisert med uhelbredelig kreft. Nå har han et viktig budskap til oss alle.

Det er lett å sette fokus på de feile tingene i livet. Vi stresser oss opp over småting, ting som egentlig ikke betyr noe, i stedet for å fokusere på hva som virkelig er viktig. Dessverre er det ofte nødvendig at det skjer noe ille, noe som oppskaker oss, før vi klarer å gjenkjenne og gjøre noe med dette.

Denne 24 år gamle mannen fra California ble diagnostisert med uhelbredelig kreft og legene ga ham nyheten om at han bare hadde måneder igjen å leve. Den dramatiske kunngjøringen satte hele livet hans i et nytt lys, og plutselig ble det klart for ham hvordan han gjennom hele sitt voksne liv hadde fokusert på de gale tingene.

I et forsøk på å hindre andre fra å begå samme feil, bestemte han seg for å skrive et brev.

Han snakker om ting han skulle ønske han hadde gjort annerledes i livet, med et håp om å hindre andre fra å gjøre de samme feilene – før det er for sent. Nedenfor finner du hans sterke brev i sin helhet. Forhåpentligvis vil det gi deg en og annen tanke om hva som faktisk er viktig i livet.

Jeg er bare 24 år gammel, men jeg har allerede kjøpt mitt siste slips. Det kommer jeg til å bruke i min begravelse om noen måneder. Det matcher kanskje ikke dressen, men jeg tror det er perfekt for anledningen.

Kreftdiagnosen kom for sent til at jeg kunne håpe på et langt liv, men jeg har heldigvis innsett at det viktigste når det kommer til døden er at man forlater verden litt bedre enn den var før du ble til. Måten jeg levd mitt liv så langt, min eksistens, eller snarere dens avslutning, vil ikke bety noe, fordi jeg har levd livet mitt uten å utgjøre en forskjell.

Tidligere var det mange ting som stjal fokuset mitt, men da jeg fikk vite hvor lite tid jeg hadde igjen, sto det klart for meg hvilke ting som er viktig i livet. Så, nå skriver jeg dette av egoistiske grunner. Jeg ønsker å gi mening til livet mitt ved å dele med dere hva jeg har forstått:

  • Kast ikke bort tid på en jobb du ikke liker. Det er åpenbart at man ikke kan lykkes med noe man ikke liker. Tålmodighet, lidenskap og engasjement kommer lett, men kun når du elsker det du gjør.
  • Det er dumt å være redd for andres meninger. Frykt svekker og lammer deg. Tillater du den, kommer frykten til å vokse seg sterkere hver dag, til det ikke fins noe igjen av deg selv lenger. Lytt til din indre stemme og følg den. Noen vil kanskje kalle deg gal, mens noen kommer garantert til å tenke at du er legendarisk.
  • Ta kontroll over livet ditt. Ta ansvar for det som angår deg, og ikke la andre gjøre det for deg. Gi slipp på dårlige vaner, og prøve å leve et sunt liv. Finn en aktivitet som gjør deg glad. La livet ditt være formet av beslutninger som du har tatt, ikke av de du ikke tok.
  • Sett pris på menneskene rundt deg. Dine venner og familien vil alltid være en endeløs kilde til styrke og kjærlighet. Derfor skal du aldri ta dem for gitt.

Det er vanskelig for meg å fullt ut uttrykke mine følelser om betydningen av disse enkle innsiktene, men jeg håper du vil lytte til noen som har opplevd hvor dyrebar vår tid er.

kreft

Jeg er ikke lei meg, fordi jeg forstår at de siste dagene av livet mitt har blitt meningsfulle. Jeg beklager bare at jeg ikke vil få se mange av de tingene som snart vil skje etablering av kunstig intelligens, eller det neste kule prosjektet fra Elon Musk. Jeg håper også at krigene i Syria og Ukraina vil ende snart.

Du kan flyte gjennom et liv skapt av omstendighetene, og miste dag etter dag, time etter time. Eller så kan du kjempe for det du tror på, og aldri se deg tilbake og angre. Jeg håper du vil gjøre det riktige valget.

Sett ditt avtrykk på jorden. Lev et meningsfylt liv slik du definerer det. Sikt deg innmot det. Stedet vi forlater er en flott lekeplass der alt er mulig. Men vi er ikke her for alltid. Våre liv er en kort gnist på denne vakre planeten, som flyr med utrolig fart inn i det endeløse mørket i det ukjente universet. Så nyt tiden din her. Sørg for at den interessant. Sørg for at den teller.

Takk, og lykke til.

Denne kloke teksten setter virkelig tilværelsen i et nytt lys. Forhåpentligvis har du fått deg en tankevekker om hva som virkelig betyr noe for deg, i ditt liv.

Vennligst del denne artikkelen med dine venner hvis du tror flere vil trenge for å høre dette.

Loading...